Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Orbán kampánykönyvének kiadója jobban teljesít

A 2010-es országgyűlési választások után jelent meg az Orbán Viktor kampányának utolsó heteit bemutató album Burger Barna fotóival. A könyvet kiadó Demax Műveknek egyértelműen bejött a nemzeti együttműködés, ugyanis a kormányváltás óta 2,5-szer több közbeszerzést nyertek, mint korábban. A legnagyobb falat az ELTE 480 milliós tendere volt eddig, de leesett némi apró a MÁV-tól, múzeumoktól, és az Állami Autópályakezelő Zrt.-től is, valamint becsúszott 1-1 megbízás a Századvég Alapítványtól és a Németh "Rezsicsökkentő" Szilárd által vezetett csepeli önkormányzattól is.

nyomda.jpg

A 2010-es országgyűlési választások után nem sokkal jelent meg az "Egy kampány krónikája - Orbán Viktor 2010" című album, amely a kampány utolsó heteiben Burger Barna (aki később a miniszterelnök hivatalos fotósa lett) által készített fotókat tartalmaz. A kötet kiadója a Miklóssy János és Tábori Szabolcs tulajdonában lévő Demax Művek volt, munkájukat Orbán ezekkel a szavakkal méltatta a könyvbemutatón: "Hiába jó a fotó, ha a nyomda ördöge elbánik vele, ez azonban jelen esetben nem áll fenn".

A főként céges reklámkiadványokat nyomtató Demaxnak szemmel láthatóan bejött a nemzeti együttműködés, a kormányváltás óta ugyanis 2,5-szer több közbeszerzést nyertek, mint előtte. 2010.májusig 8, 2010. május óta 20 alkalommal találtatott az ő ajánlatuk a legjobbnak egy-egy állami tulajdonú intézmény vagy cég tenderén, így mára az általuk elnyert közbeszerzések értéke is több mint duplájára nőtt a második Fidesz-kormány előttiekhez képest:  292,2 millióról 686,8 millió forintra. Átlapoztuk a Közbeszerzési Értesítőt.

Még 2009-ben nyerte el a Demax a Printing Solutions Nyomdával közösen a Hungarofest a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa-projekthez kapcsolódó 162 milliós tenderét, és egy 53 milliósat a Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságától. 2010 első négy hónapjában már több, összesen hat megbízást nyertek el, a kiírók között pedig a Fővárosi Vízművek és a Budapesti Történeti Múzeum is szerepel. 2010 májusától pedig következett újabb 5 megbízás, többek között a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségétől és a Ludwig Múzeumtól; 2011-ben sikerült elnyernie a Demaxnak az ELTE 480 milliós közbeszerzését, de szerződött velük a MÁV és a józsefvárosi önkormányzat is. Ugyanebben az évben elnyerték az erősen fideszközelinek számító Századvég Alapítvány egy 8,2 milliós tenderét, és ők adták ki a Németh Szilárd vezette új csepeli önkormányzat leleplező könyvét az előző, szocialista városvezetés viselt dolgairól, bár annál nem volt közbeszerzés. 2012-ben az Állami Autópályakezelő Zrt., a Szépművészeti Múzeum, és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) egy kisebb tenderén nyertek; 2013-ban pedig eddig a NAKVI 12,8 milliós, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság 33,3 milliós, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. 49 milliós, az ÁAK Zrt. 24,9 milliós, és a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) 8,6 milliós közbeszerzésén lettek győztesek.

süti beállítások módosítása