Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Cikkünk után a VVSI jobban teljesít

Szeptember 17-én írtunk arról, hogy a Velencei-tavi Vízisportiskolát üzemeltető, idén júliusban 2,25 milliárd forint uniós támogatást elnyert Pro Rekreatione Nonprofit Kft. még semmilyen közérdekű adatát nem hozta nyilvánosságra. Cikkünk megjelenése után ez megváltozott: a cég honlapján lett üvegzseb menüpont, és az EU-s projekttel kapcsolatban eddig megkötött szerződéseket is elküldték.

vvsi.jpg

Szeptember 17-én írtunk arról, hogy a Velencei-tavi Vízisportiskolát 2011 ősze óta üzemeltető, idén júliusban 2,25 milliárd forint uniós támogatást elnyert Pro Rekreatione Nonprofit Kft. még semmilyen közérdekű adatát nem hozta nyilvánosságra, a milliárdos fejlesztéssel kapcsolatos eddigi kiadásokra és megkötött szerződésekre konkrétan rákérdező közadatigénylésre pedig folyamatosan ígértek ugyan, de nem küldtek érdemi választ.

Még ugyanezen a napon Deák Csaba ügyvezető levelet írt, miszerint szomorúan olvasta a cikket, "amelyből az hallható ki, mintha szándékosan csak az időhúzással" törődnének, illetve "a köztünk lévő félreértések tisztázása érdekében" meghívott Agárdra, hogy személyesen adja át a kért dokumentumokat és körbevezessen náluk. A megtisztelő meghívást többször megismételte, és múlt héten végre az adatok is megérkeztek.

Közben pedig a VVSI honlapján lett cégadatok, gazdasági adatok és üvegzseb menüpont, ami nem tökéletes ugyan, de mégis több az eddiginél, vagyis a semminél. Egy szeptember 19-én létrehozott pdf-ből végre kiderül, hogy Deák Csaba havi bruttó 750 ezer forintot keres és cégautó használatára jogosult. A VVSI honlapján és a dokumentumban is havi bruttó 650 ezer Ft-ot kapó gazdasági ügyvezetőként szerepel Andrásfalvy Szilvia neve, ő azonban a cégadatok szerint csak 2011 szeptemberétől tavaly novemberig dolgozott a cégnél, eközben tavaly április és október vége között a szintén állami tulajdonú Zánka - Új Nemzedék Központ Nkft. ügyvezetője is volt, tavaly május óta pedig a Leisztinger Tamás nevével fémjelzett Hunguest Hotels Zrt. igazgatósági tagja.

Egy másik, szintén cikkünk után két nappal létrehozott pdf-ben az idei évben kötött nettó 5 millió forint feletti megállapodások listáját is nyilvánosságra hozta a VVSI, adatigénylésünkre így teljes joggal válaszolták október 10-én, hogy az általunk kért adatok honlapjukon elérhetők. Valóban, már elérhetők, köszönjük.

A 2,25 milliárd forint, vagyis 100%-os támogatást nyert "Komplex rehabilitáció Gárdonyban" című projekttel kapcsolatban eddig aláírt szerződéseket is elküldték (végre) az eredeti közadatigénylésre. A megállapodások tavaly július és idén június között köttettek, így meglehetősen furcsán hangzik Deák Csaba szeptember 3-i levele, melyben megköszönte a türelmünket, és tájékoztatott, hogy "Az anyagok hamarosan elkészülnek és rendelkezésére tudom bocsátani azokat.".

A VVSI által megküldött szerződések jellemzően az EU-s támogatásból létrehozandó gyermekrehabilitációs központ tervezésével függnek össze, a kapott összesítés szerint eddig 38 millió forintot fizettek ki értük. A projekt előkészítési fázisban van, ezt a VVSI honlapján megtalálható, EU pályázati anyag nevet viselő, egy oldalas, tulajdonképpen csak címből álló, szintén szeptember 19-én létrehozott dokumentumra is ráírták: piros nagybetűkkel és nyolc darab felkiáltójellel.

A beruházást továbbra is figyelemmel kísérjük.

A cégadatokat az Opten szolgáltatta.

süti beállítások módosítása