Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Orbán-kampány: 900 millióból hirdeti győzelmét a kormány

A túlzottdeficit-eljárás megszüntetésével kapcsolatos kormányzati sikerpropaganda sem olcsó. Hirdetésekre közel 157 milliót, a miniszterelnök levelére pedig 755 milliót költött a kabinet az államkasszából. A kettőre együtt összesen 912,5 milliót.

Mogyozott.jpg

Hirdetések

A "Sikerült! Magyarország győzött" feliratú újsághirdetések megjelenése után azonnal közadatigényléssel fordultunk a Miniszterelnökséghez, a kampány pontos tartalma és költségei iránt érdeklődve. 

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint ezeken a felületeken jelentek meg hirdetések:

- sajtó (Metropol, Népszabadság, Blikk, Népszava, Magyar Hírlap, Magyar Nemzet, Napi Gazdaság, Story, TvRHét, Kiskegyed, Nők Lapja, Heti Válasz, Magyar Demokrata)

- televízió (TV2, HírTV, ATV)

- rádió (ClassFM, regionális rádiók, Kossuth rádió, Petőfi rádió, Lánchíd rádió, Inforádió, Music FM)

Szembetűnő, hogy balos médiumokban is helyeztek el állami hirdetést, de nem tudjuk, hogy pontosan mennyit. Pedig az arányok fontosak. Lennének, ha ismernénk őket, de sajnos nem. A folyamatban lévő reklámkampányra tekintettel ugyanis csak a hirdetésekre rendelkezésre álló keretösszeget kaptuk meg, ennek összege 156.840.000 forint, ami a kreatív költségeket is tartalmazza.

Levél

Az országos reklámkampány azonban nem volt elegendő, Orbán Viktor külön, elsőbbségivel postázott levélben büszkélkedik a győzelemmel és köszöni meg a támogatást a lakosságnak.

orbanlevel.png

Az erről szóló kormányhatározatban közvetítőnek kijelölt Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEK KH) nevesítése és korábbi tapasztalatok miatt a levelek költségével kapcsolatos közadatigénylést a KEK KH-nak nyújtottuk be, azonban még mindig -  immár túl az Infotv.-ben előírt 15 napos válaszadási határidőn - nem reagáltak.

Viszont a szintén a levél után érdeklődő Ténytár a mienk után négy nappal a mienkkel szóról szóra megegyező adatigénylést nyújtott be a Miniszterelnökségnek, és ők tegnap megkapták a választ. Ebből kiderül, hogy a Miniszterelnökség

a)      a miniszterelnöki levél előállításának és szállításának költségének fedezésére bruttó 31.118.175 Ft-ot ad át a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnak, és

b)      a miniszterelnöki levelek megszemélyesítésével, küldemény összeállításával, borítékok előállításával kapcsolatos feladatokra vonatkozóan bruttó 724.623.750 Ft-ot csoportosít át a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumon keresztül a KEK KH részére.

A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint pedig "A levelek elsőbbségi küldeményként történő kipostázása a hivatkozott kormányhatározat rendelkezéséből („soron kívüli megküldés”) következik.".

Az elsőbbségi feladás díja + 30 Ft, ez 3 millió levéllel számolva 90 milliós többletköltséget jelent. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke így reagált erre: "A kormány munkája a nemzeti konzultáción alapul: kiemelt hangsúlyt helyezünk arra, hogy a magyar emberek pontos és gyors tájékoztatást kapjanak a fontos, mindennapi életükre hatást gyakorló pozitív döntésekről. Márpedig a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése az EU-tag Magyarország eddigi egyik legnagyobb közös sikere. Több pénzhez jut Magyarország, fellendül a gazdaság, új lehetőségek nyílnak meg hazánk előtt."

Drága

Nemrégiben megírtuk, hogy a "Magyarország jobban teljesít"-kampány nyomtatott és online sajtóbeli, valamint közterületi megjelenésére bruttó 256,7 millió forintot költenek, a témában készült és kipostázott kis színes prospektus 91,5 millióba került; a Hír24 összeállításából pedig az is kiderült, hogy Orbán Viktor eddigi 12 levelének költsége összesen 3,2 milliárd forint.

(fotó a levelekről innen)

.

süti beállítások módosítása