Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Az E.ON államosítása - kikérjük az eltitkolt szerződéseket

Az atlatszo.hu közérdekű adatigénylés formájában kikéri a kormánytól, az állami vagyonkezelőtől, az érintett minisztériumtól és az állami tulajdonú Magyar Villamos Művektől az E.On cégeinek megvásárlásával kapcsolatos információkat. Hivatalos bejelentés eddig nem volt arról, hogy a magyar állam mennyiért akarja megvásárolni az érintett cégeket, de Mártha Imre volt MVM-vezér szerint akár 500 millió eurós, vagyis 145 milliárd forintos különbség is lehet a vételár és a vagyonértékelésben megállapított ár között.

Mivel a felröppent hírek szerinti 800 milliós vételár túlárazottnak tűnik, a Kimittud közadatigénylő portálon keresztül azt kértük a Miniszterelnökségtől, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől és a Magyar Villamos Művektől, hogy küldjék el az E.On Földgáz Storage Földgáztároló Zrt. és az E.On Földgáz Trade Földgázkereskedő Zrt.  piaci értékének meghatározására irányuló valamennyi, a kezelésükben levő adatot, továbbá a 2012. november 30-án Orbán Viktor miniszterelnök és Johannes Teyssen, az E.ON elnök-vezérigazgatója által aláírt szándéknyilatkozatot, annak minden esetleges mellékletével együtt.

A jogszabályok szerint adatigénylésünkre legkésőbb január 31-ig választ kell kapnunk. Amennyiben az anyagot nem adják ki vagy nem hozzák nyilvánosságra, perelni fogunk.

Johannes Teyssen és Orbán Viktor

Kép innen.

süti beállítások módosítása