Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Egy posztos bloggal a címlapra: a KDNP tolja Hernádit?

Egy egészen friss blog szerint Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató korrupciógyanús ügyében egy horvát politikus, üzletember lehet a kulcsfigura. A legelső bejegyzésével máris Index-címlapra kerülő (azóta onnan levett) CSVM-blogtól viszont a szálak a KDNP-hez vezetnek.

csvm.PNG

„A Hernádi-ellenes támadások Richelieu-jének” nevezi a CSVM-blog Slavko Linic horvát pénzügyminisztert eddigi egyetlen bejegyzésében, egyúttal arra is utalnak benne, hogy a népszerű és erős üzletember a horvát privatizáció főszereplője, és emiatt véd- és dacszövetséget kötött a Sanader-ügy koronatanújával, Robert Jezic-csel. A blog az állításokat horvát napilapokból vett idézetekkel kívánja alátámasztani, valamint a szerző az uby.hu-ra hivatkozik, amely viszont a KDNP-hez kötődik, nem is egy szálon.

Ahogy arra algebraicvarietyshow a mikroblogjában rámutatott, a Nagy Ferenc és Haluska Ibolya tulajdonában álló Ubipressz Bt. 9,68 millió forint értékben szerződött a KDNP parlamenti frakciójával hírügynökségi tevékenységre. Haluska Ibolya emellett a kisebbik kormánypárt honlapjának felelős szerkesztője, továbbá az uby.hu domain is az ő tulajdona. A CSVM blog posztjának végén az uby.hu-ra hivatkoznak forrásként, ahol azonban nem találunk mást, mint a CSVM posztját bemásolva. Attól függetlenül, hogy a poszt állításai akár igazak is lehetnek, az ilyen hivatkozások bizonyítékként nem használhatók. A blog.hu adatbázisa szerint egyébként a CSVM nevű felhasználó 2013. október 14-én regisztrált, egyetlen bejegyzése a De ki is az a Linic? című, a blog egy nappal a születése után rögtön Index-címlapra került.

Az ügyről óhatatlanul eszünkbe jut a Napraforgó-blog esete. 2012 májusában az MTI egy blogra hivatkozva azt írta, hogy Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkára azért távozott a minisztériumból, mert „két haverját” felmentette Fazekas Sándor miniszter és ez Ángyánnak nem tetszett. A Kettős Mérce blog hívta fel a figyelmet arra, hogy ilyen blog nem létezik, a keresők nem találják, így az MTI csak úgy találhatott rá, ha valaki felhívta rá a figyelmet. Az MTI aznap délután eljuttatta a blog linkjét a hvg.hu számára és kiderült, hogy a kérdéses bejegyzés már délelőtt felkerült a honlapra, ám a Napraforgón ez volt az első és azóta is egyetlen poszt, a blogot aznap regisztrálták. Az MTI később helyreigazítást tett közzé, amelyben minden, a Napraforgó alapján tett állítását visszavonta. Ángyán József fideszes politikus a földtörvény miatt számos alkalommal került konfliktusba saját frakciójával a parlamentben, végül ki is lépett és most független képviselőként dolgozik.

süti beállítások módosítása