Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

A hét videója: Brussels Business - Kik irányítják az Európai Uniót?

Kik irányítják az Európai Uniót? A polgárok? A választott politikusok? Friedrich Moser és Matthieu Lietaert filmje - mely az ÖRF, a Zdf és az Arte közreműködésével készült - szerint az ismert döntéshozatali fórumok mögötti szürke zónában lévő lobbisták. Washington után Brüsszelben dolgozik a legtöbb, mintegy 15 ezer lobbista a világon. Nyilván vannak köztük kedves civil szervezetek képviselői is, de a film szerint a nótát a nagy cégek húzzák. Dolgukat pedig megkönnyíti, hogy nincs egy olyan, az amerikaihoz hasonló szabályozás, mely révén átláthatóvá válna, hogy mely érdekcsoportok kiket alkalmaznak és ezek milyen munkát végeznek.

A 2012-ben készült Brussels Business film konteók és háttérhatalmak összeesküvéseit nélkülözve szikáran rajzolja meg a rendszerváltás körüli szabad kereskedelmi törekvések győzelméhez vezető utat, megszólaltatva és bemutatva olyan szereplőket, akik maguk is részt vettek tucatnyi európai multicég nevében az EU-s gazdasági és beruházási politika befolyásolásában, vagy éppen a globális válság kirobbantásában.

Szóval dőljünk hátra, nézzük végig ezt a - kicsit talán hosszúra sikeredett - doksit és aztán mélázzunk egy picit a trafikmutyi kisszerűségén.

süti beállítások módosítása