Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Hétmilliárdot költöttek a minisztériumok az utolsó fél évben

A második Orbán-kormány utolsó fél évében a minisztériumok és háttérintézményeik legkevesebb 7.111.094.741 forintot költöttek utazásra, valamint bútorok, telefonok, járművek és informatikai eszközök beszerzésére. A tényleges összeg azonban jóval nagyobb lehet ennél, ugyanis az EMMI egyáltalán nem közölte, hogy mennyit költött járművekre és utazásra, a KÜM az informatikai eszközökre és telefonokra költött összeget nem mondta meg, az NFM pedig későbbre ígérte a minisztérium alá tartozó cégek beszerzési adatainak összegyűjtését.

beszerzesistop.jpg

Józsa István MSZP-s képviselő 2010 óta rendszeresen megkérdezte a minisztériumokat, hogy mekkora összeget költöttek utazásra, valamint bútorok, informatikai eszközök, járművek és telefonok vásárlására. Március végén kapta meg a második Orbán-kormány utolsó fél évére vonatkozó adatokat, ezeket foglaltuk össze. 2013. október 12. óta a tárcák és az irányításuk alá tartozó háttérintézmények (cégek) a parlament.hu-n elérhető táblázatok szerint legkevesebb 7.111.094.741 forintot költöttek el a kérdéses célokra, azonban a tényleges összeg ennél minden bizonnyal több, hiszen az EMMI nem mondta meg, hogy mennyit fizetett ki járművekre és utazásra (bútorokat, telefonokat, és informatikai eszközöket nem vettek bevallásuk szerint), a Külügyminisztérium az informatikai eszközökre és telefonokra költött összeget nem közölte, az NFM-et vezető Németh Lászlóné pedig későbbre ígérte a minisztérium tulajdonában lévő cégek beszerzési kiadásainak összegyűjtését.

Ami az adatszolgáltatásokból kiderül: a legtöbb pénz, közel 3 milliárd forint informatikai eszközök vásárlására ment el, és legtöbbet az NGM költött. A hosszú táblázatsorokban kiadott tételes listákban bőven van érdekesség, például a NAV szilveszteri vásárlásai; itt csemegézhet, aki szeretne.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása