Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Uniós pénzből is kampányol a Fidesz a Várkert Bazárban

Csak utólag derül majd ki, hogy összesen mennyi pénzből rendez a kormány három  napos ünnepélyes megnyitót  április 3-6-ig a most részben átadásra kerülő, 6,7 milliárd forint uniós támogatásból, 8,9 milliárd forintos összköltségvetéssel felújított Várkert Bazárban.

varkert.jpg

Az esemény kapcsán rendezett sajtótájékoztatón  a Várkert Bazár felújításáért felelős kormánybiztos, L. Simon László annyit elárult, hogy több mint 30 millió forintba kerül majd az adófizetőknek a kormánypárt számára szerencsés időzítésű rendezvény, de mint mondta, az előre kiszámíthatatlan időjárási feltételek és egyes, még bizonytalan részletek miatt nem tud pontos számokat mondani. Azt is elmondta, hogy az erre költött pénz egy része a felújítás pénzügyi hátterét biztosító két uniós projekthez kapcsolódó kommunikációs keretből, további húszmillió forint pedig az EMMI-től érkezik, és Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott keretéből is kapnak a rendezvény szervezéséhez támogatást.

A nyitórendezvény pártpolitikai jellegét még csak nem is takargatja a kormány: a megnyitón a miniszterelnökön és a kormánybiztoson kívül a Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal is beszédet mond majd. Arra vonatkozó kérdésünkre, hogy miért épp ő, a sajtótájékoztatón nem kaptunk választ. A közel tízmilliárd forintos összköltségvetésű projekt weboldalán egyelőre nincs elérhető információ a költségekről.

2014. április 6. egyébként a várkert bazár tervezőjének, Ybl Miklós születésének 200. évfordulója is, így ezzel jól indokolható a szinte az országgyűlési választás előestéjére időzített, térzenés rendezvény. Ugyanakkor tény, hogy a választások közeledtével egyre több az olyan közpénzből finanszírozott kulturális rendezvénynek álcázott kampányesemény, ahol a kormánypárt politikusai köszöntik a nagyérdeműt: ilyen például a Lepkeház néven március 27-29 megrendezendő budapesti ingyenes koncert és előadássorozat, melyet L.Simon László és  Rogán Antal nyit majd meg, nyitóprogramja pedig egy olyan beszélgetés lesz, melynek résztvevői mások mellett Baán László és Káel Csaba lesznek.

süti beállítások módosítása