Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

A hét videója: Embercsempészeket leplezett le egy ausztrál tévé

Az ausztrál ABC televízió Four Corners című műsorában 2012-ben bemutatott Smuggler's Paradise című film egy Indonéziában és Malajziában működő embercsempész hálózatot leplezett le, melynek tagjai kereskedőkként versenyeznek a migránsok pénzéért, akik vagyonukért cserébe az életüket kockáztatva - amennyiben célba érnek - több évig menekültügyi őrizetben találják magukat.

Miközben Ausztrália egyike azon országoknak, melyet betelepülők hoztak létre és a lakosság negyede jelenleg is tengerentúli származású, állandóan forró téma az országba irányuló illegális migráció. A jellemzően veszélyes körülmények között, hajókon érkező ázsiai migránsok 50-70,000 ausztrál dollárt fizetnek az embercsempészeknek, miközben egyáltalán nem biztos, hogy otthonra találnak a szigorú bevándorláspolitikát folytató kontinensen.

Az ABC tényfeltáró riportja egy elsüllyedt csempészhajó történetén keresztül rekonstruálja, hogyan működik a csempészbiznisz, hogyan lehet őrizetből irányítani a hálózatot és hogyan tudott egy ilyen bűnszervezet feje vélhetően korrupt módon menekültként letelepedni az ausztrál fővárosban. A riport felveti a kérdést, miért végez hatékonyabb nyomozómunkát egy tévéstáb a rendfenntartó szerveknél. A hatóságok meglepő módon nem nyilatkoztak a filmben.

süti beállítások módosítása