Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Az év videója: 2013 legfontosabb videós pillanatai

2013 nem csak a trafikmutyi, a nyári dögmeleg, a látogatottsági rekordjaink folyamatos megdőlése, vagy amiatt  volt fontos, mert egy rakás emberrel összevesztünk. Ez volt az év, amikor egyre rendszeresebben jelentkeztünk videókkal az oldalon. Míg tavaly csak szárnypróbálgatásaink voltak a videóriportok frontján, addig idén már élesben teszteltük, merre lehet érdemes elindulni, ha egy nem hírversenyre építő netes oldalnak - mint amilyen az Átlátszó - szeretnénk mozgóképet gyártani.

Íme fontosabb riportjaink, hét percbe sűrítve:

Készítettünk például díjnyertes tényfeltáró riportot a Római partra tervezett mobilgát tervei mögött álló érdekekről és tényekről. A Római parton maradva kamerával a kézben fedeztük fel, hogy Óbuda önkormányzata közpénzből segített hullámtérbe épített lakóparkoknak az árvíz ellen védekezni, illetve filmünkben derült fény arra, hogy egy - vélhetően direkt - rossz időre és helyre összehívott lakossági fórumon alapvető hiányosságok derültek ki a gát környezeti hatástanulmányáról.

Mi már a bejelentéskor forgattunk a Horváth András által kirobbantott NAV botrányról, miközben a nagy médiumok közül egy sem jött el a sajtótájékoztatóra - pedig a meghívót mindannyian megkapták. András a házkutatása után is nekünk adott elsőként webes videóinterjút és nálunk szólalt meg először N. úr, az egyelőre névtelenséget kérő újabb NAV-os szivárogtató is.

Videóinterjúban tálalt ki egy magas szintű korrupciós ügy börtönből szabadult elítéltje, aki szerint a ma is magas pozícióban lévő fő felelősöket nem büntették meg.

A legnagyobb videós botrányt a volt MSZP székházában megtalált kommunista pártlisták leleplezésével értük el, még az adatvédelmi hatóság is nyomozott az ügyben, a szocik pedig feljelentést tettek. Készültek szocio videók a minden napos Blaha Lujza téri ételosztásról, részletesen bemutattuk a hazai menekültügyet és az ebben sínylődők reménytelen helyzetét.

Magyarországon egyetlen médiumként szólaltattuk meg a pár napig itt tartózkodó Smári McCarthy-ról, aki többek közt a Wikileaks-szel végzett munkája miatt ismert a világ titkosszolgálatainak munkatársai között.

Fontosabb közérdekű-adat igényléses pereinket filmen is megörökítjük, és kísértünk már el Indexes újságírót is a Kúriára. Néha hírvideót gyártunk, így történt a Kétfarkúék vicces tüntetésén vagy saját korrupciós kerekasztal-beszélgetéseinken, de aktuális projektjeinkhez is a videócsatornán keresünk támogatókat. Ja és ott voltunk a MAZSIHISZ titkosított közgyűlésén is.

Egyszemélyes videós stábunk mellett a Roma Sajtóközponttal való alkalmi együttműködés, illetve lehetőség szerinti külföldi tudósítások is színesítik a műsort - utóbbikat Afganisztánból és Kairóból hoztunk eddig.

Támogass, hogy fejlődhessünk!

Videórovatunk fejlődik, de természetesen messze nem vagyunk elégedettek. 2014-ben szeretnénk gyakoribb és profibb anyagokkal jelentkezni, amihez elengedhetetlenek a technikai beruházások. Nincsenek mögöttünk pénzemberek és vastag befektetői körök, a mikrofonok, a lámpaszett és társai viszont nem egy olcsó mulatság. Amennyiben támogatnád  felszerelésünk fejlesztését, kérjük segíts minket akár egy kávé vagy sör árával! Támogatási lehetőségek itt elérhetők.

Ezek voltak videócsatornánk TOP 5 legnézettebb videói:

1. Kommunista pártlistákat hagyott Köztársaság téri székházában az MSZP

2. Betelt a pohár egy adóellenőrnél, feljelentette a NAV-ot

3. A javaitokat akarjuk – a politikusokat és az oligarchákat ért súlyos sérelmek miatt tüntettek

4. Római-parti magánvillákat is megvéd az árvíztől Óbuda önkormányzata

5. Egymilliárd forint táskában – leülte a büntetését, és most kitálal a stróman

süti beállítások módosítása