Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Dunakeszi titkolni próbálta a Szijjártó futsal-egyesületének tervezett sportkomplexumot

A dunakeszi önkormányzat már májusban rendelkezett egy megvalósíthatósági tanulmánnyal a reptérre tervezett sportkomplexumról, amelynek kiemelt használója lett volna Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár egyesülete, a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub. Az összesen 4,5 milliárdos, ebből 685 millió forint bankhitel segítségével megvalósítani tervezett beruházásról készült tanulmányról azonban elfelejtettek szólni másoknak, még június elején is azt válaszolták egy közadatigénylésre, hogy még nem készültek konkrét tervek a projekttel kapcsolatban.

kinizsi2.jpg

A Dunakeszi repülőteret 15 éves moratóriummal adta át az állam több mint 10 éve az önkormányzatnak, vagyis elvileg nem változtathattak volna a sportcélú hasznosításon. Dióssi Csaba fideszes polgármester azonban mégis visszavonta a vonatkozó szerződést, majd az eztkövetően szerinte szabálytalan repülések miatt a repteret bezáratta, az Opitz Nándor Repülőklubnak mennie kellett.

A helyi Jobbik kedden tette fel a honlapjára a repülőtér területére tervezett sportkomplexum megvalósíthatósági tanulmányát, amelyben projektgazdaként az önkormányzat van feltüntetve, megrendelője viszont a Dunakeszi Kinizsi Sportegyesület volt. A dokumentum létezését a fideszes városvezetés még a májusi bizottsági és testületi ülésen sem említette, viszont a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak már elküldte.

A 38 oldalas tanulmányból kiderül, hogy a reptérre egy 4,5 milliárdos sportcentrumot álmodtak, amelyet 3,8 milliárd eu-s pénzből, és 685 milliós önrészből, vagyis bankhitelből gondoltak finanszírozni. A tanulmányban kiemelten említik a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klubot, Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár egyesületét.

kinizsi.jpg

Sőt, a tanulmány annyira alapos, hogy még a leendő alkalmazottak létszáma és tervezett bruttó havi fizetése is szerepel benne. Az ügyvezető 650 ezret, a gondnokok 180 ezret, a takarítók 450 ezret kerestek volna az elképzelések szerint.

A dokumentum részletesen foglalkozik a tervezett sportkomplexum elhelyezkedésével, és energiafelhasználásával ("A Dunakeszi Sportkomplexum üzemeltetése kapcsán olyan megújuló energia-hasznosítással kapcsolatos tervek készültek,..."), de az önkormányzat egy június elején kelt kimittudos közadatigénylésre mégis azt válaszolta, hogy az építménnyel kapcsolatban "még nem készültek a közút és az energetikai hálózat fejlesztésére vonatkozó tervek", még csak "a jövőbeni beruházás anyagi-elvi megalapozása folyik".

dunakeszi1.jpgdunakeszi2.jpg

A megvalósíthatósági tanulmányról beszámoló első cikkek után nem sokkal Szijjártó Péter külgazdasági államtitkár egyesülete, a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub közleményt adott ki, miszerint ők semmilyen új sportcsarnok építésére vonatkozó zöldmezős beruházást nem támogatnak Dunakeszin, a klub csapatai ezután is a Radnóti Gimnázium tornatermében fogják játszani mérkőzéseiket, és határozottan ellenzik bárminemű létesítmény felépítését a Dunakeszi Repülőtéren.

Ezután a dunakeszi önkormányzat gratulált a "a kedves Jobbik-MSZP párosnak", hogy "A pártpolitikai érdekek diktálta szisztematikus romboló tevékenységük elérte célját: szertefoszlani látszik a közösségi sportközpont koncepciója.", hiszen a fejlesztés szakmai partnere visszalépett. A város közzétette a Dunakeszi Sportközpont aktuális Tanulmánytervét is, ami sok képből, és kevés szövegből áll, ami viszont legalább nehezen olvasható, de a futsalegyesületnek már nyoma sincs benne.

süti beállítások módosítása