Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Szeptemberben 1 milliárdból fogja szeretni a nép Magyarországot

Olyan tempóban költi a kormány a költségvetés tartalékát, hogy nem könnyű lépést tartani vele. Legutóbbi cikkünk óta kapott 1 milliárdot a teljes kkv-szektor, és bár közel ugyanennyit Rákay Philip ötlete is, azért jut 220 millió a balatoni fejlesztésekre is.

philip.jpg

Augusztus 13-án jelent meg a cikkünk arról, hogy az augusztus elejei döntés értelmében többek között Fekete Györgynek és a cserkészeknek is juttat a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. Ugyanezen a napon jelent meg a hír, hogy ugyancsak a tartalékból 1 milliárd forintot csoportosít át a kormány a teljes kkv-szektor hitelezésének elősegítése érdekében, a kezességvállalási díjak költségvetési támogatásának növeléséhez. Ám nem csak ez az egy ilyen témájú kormányhatározat született augusztus 12-én, hanem még három: a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj 2013. évi kifizetésére 61,2 millió forintot, a MOB által kiemelt sportágak 2013. évi sportfejlesztési elképzeléseinek támogatására majdnem 8,7 milliárdot, az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes és a Liget Budapest projektekhez kapcsolódó beruházások előkészítéséhez szükséges források biztosítása érdekében 384,7 milliót csoportosított át a kabinet.

Szusszanásnyi szünet után, augusztus 16-án újabb kormányhatározatok döntöttek újabb két cél finanszírozásáról. Az egyik a balatoni fejlesztések megvalósítása, erre 220 millió forintot fordítanak. A másik az "Itthon vagy – Magyarország szeretlek" kulturális program lebonyolítása, erre 992,3 milliót.

Ez utóbbiról július végén beszámolt a hirado.hu, bár akkor a külön állami támogatásról még nem volt szó; azt gondolhattuk, belefér a dolog a közmédia idei 78 milliárdos költségvetésébe. De ezek szerint nem. Rendkívüli ötletre rendkívüli kormányzati intézkedéssel kell pénz, pláne ha nem akárki az ötletgazda.


"Csaknem két évvel ezelőtt indult az M1 egyik legnépszerűbb vetélkedője, a Magyarország, szeretlek. A műsor szeptemberben tematikus hétvégével készül, az Itthon vagy, Magyarország szeretlek show több mint húsz órás műsorfolyamában Magyarország értékeit és kincseit mutatja majd be.

Rákay Philip, az m1/m2 intendánsa, a tematikus hétvége ötletgazdája a Híradónak azt mondta: több vidéki élő kapcsolással és számos, az országgal kapcsolatos műsorral és kisfilmmel jelentkezik majd a közmédia.

„Szeretnénk megmutatni majd ezen a Szentmihály napi hétvégén, hogy jó Magyarországon itthon lenni, hogy olyan kincsek mellett megyünk el minden nap amelyeket sokszor sajnos méltatlanul észre sem veszünk, ezekre is szeretnénk felhívni a figyelmet" – tette hozzá Rákay Philip."

Ezekkel a döntésekkel együtt összesen már 77,3 milliárd forintot költött el a kormány az idei költségvetés 100 milliárdos tartalékából. Minden egyes átcsoportosítást nehéz lenne infografikán ábrázolni, de a legújabbakat már csak az arányok miatt is érdemes. Közel ugyanannyi jut a Szijjártó Péter által nemrég a nemzetgazdaság lelkének nevezett kis- és középvállakozási (kkv) szektor hitelezésének elősegítésére, mint Rákay Philip ötletére.

süti beállítások módosítása