Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

20,6 millióért fényezi magát az MFB a Metropolban

A Magyar Fejlesztési Bank az elmúlt három évben elért sikereit 20,6 millió forintért hirdeti. Leginkább a Fonyó Károly tulajdonában lévő Metropolban.

mfb1.jpg

Július végén az ismeretségi körből az ősszel esedékes iskolai papírgyűjtésre tekintettel kapott újságok kötegelése közben kezembe akadt a Metropol július 18-i számának több példánya is, melyek mindegyikéből egy 4xA/4-es nagyságú, erős papírra nyomott, színes tájékoztató prospektus kandikált ki, Magyar Fejlesztési Bank fejléccel. Naná, hogy kíváncsi lettem.

mfb2.jpg

mfb3.jpg

mfb4.jpg

A Kimittud közadatigénylő portálon keresztül adatigényléssel fordultam az MFB-hez, hogy megtudjam, mennyibe került az interneten is elérhető eredménybeszámolójuknak a Simicska Lajos-üzlettárs Fonyó Károly tulajdonában lévő Metropolba (amely a kormányzati "Magyarország jobban teljesít!"-kampányban is tarolt) tett szórólapos verziója.

Ami egyértelműen kizárólag kampánycélokat szolgál, ugyanis a hitelintézetnek csak éves beszámolókat kell készítenie tevékenységéről, egyik vonatkozó jogszabályban sem szerepel, hogy prospektusokban kell dicsekednie a kormányváltás óta elért eredményeivel.

Válaszukban arról tájékoztattak, hogy a kiadvány 525 ezer példányban készült. A tervezés, a grafikai illusztráció, a nyomdai előkészítés 468 ezer forintba került, a nyomdai költség pedig 9.135.000 forint volt. A Metropolba az 525 ezer példányból 380 ezer került behúzásra, ennek költsége 6.650.000 forint volt. Mivel levele végén megjegyezte az MFB kabinetirodája, hogy az általuk közölt árak nettó összegek, azokat még fel kell szorozni a rekord 27%-os áfával. Így kiderül, hogy a kormányzati sikerpropagandába remekül illeszkedő MFB-s beszámoló az elmúlt három évben általuk elért eredményekről összesen 20.641.310 forintba került, amiből 8.445.500 forintot a Fonyó-féle Metropol kapott.

Az MFB egyébként kifejezetten kényes az eredményeire, nemrégiben a prémiumok után érdeklődő 444.hu-s újságírónak rótta fel, hogy nem számolt be róluk, ezért érdemi válasz helyett elküldték neki az általa kihagyott sajtótájékoztatón osztott anyagot és a fenti szép színes kiadvány egy példányát.

süti beállítások módosítása