Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Heti Mutyimondó: ropd csak Ráhel, amíg tudod!

Zsírfejű oligarchák, ingyenélő hivatalnokok, lakájújságírók, lézengő ritterek és yuppie-képű áfacsalók, avagy mire számíthat a miniszterelnök lánya a mennyasszonytánc alatt? Mong Attila lapszemléje.

ráhelék.jpg

Brékó, brékó, apa végre kimondta: Közgép! Lehet házasodni! Egy ország hallotta, amint Ráhel szíve megdobbant a tusnádfürdői hírek hallatán. Az ugyanis, hogy a miniszterelnök életében először a szájára vette legjobb cimborája, a Fidesz volt “pénztárnoka”, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó, és szinte minden héten több állami megrendelést is elnyerő Közgép nevét, azt jelentette Orbán Viktor lánya számára, hogy itt a házasság ideje. Apa most már nyilvánosan is vállalja, sőt magyar sikertörténetnek nevezi a Közgépet, a cégcsoportot, amelynek egyik érdekeltségénél dolgozik a szíve választottja. Összenőhet tehát, ami összetartozik, jöhetnek végre a kis Közgép-gyerekek.

Van azonban egy rossz hírünk Ráhel számára: mielőtt boldogan élnek, míg meg nem halnak, még legalább egy lakodalom erejéig találkozni kell apa rettenetes barátaival, illetve feleségeikkel, és ez nem lesz szép látvány.

Ott lesz ugye mindenekelőtt a szűken vett család, akikről pontosan lehet tudni, hogy részben azért megy nagyon jól az üzletük, azért termelnek milliárdos hasznot a bányavállalkozásaik, mert valaki  miniszterelnök lett a családban. A másik oldalról pedig azért jutottak óriási földterületekhez, tanyákhoz, birtokokhoz, mert remek politikai kapcsolatokkal rendelkeztek.

Ott lesz aztán minden bizonnyal Lajos és Zsolt bácsi, valamint a hozzájuk kapcsolódó egyéb zsírfejű oligarchabarátok, akik érdekes tendereken nyernek milliárdos állami megrendeléseket sorozatban. A legutóbbin például úgy dobtak hozzájuk négymilliárd forintot, hogy a pályázat előrehaladtával ezért a pénzért egyre kevesebbet kellett nekik vállalniuk.

Ráhelnek táncolni kell majd aztán azokkal az igyenélő hivatalnokokkal, akik a semmiért is sokkal többet kapnak, mint az ő apukája, aki pedig belehízott, beleőszült és belecsúnyult a rengeteg miniszterelnöki munkába, és a hatalmas törvénygyártásba. Az egyik közülük például havi több százezer forintért azzal múlatja az idejét, hogy érdekes külföldi könyveket vásárol hivatalos utakon, majd elolvassa azokat.

Jönnek majd aztán és táncolni akarnak a titkosszolga képű “üzletemberek”, akik kamucégeket csinálnak csak azért, hogy “önköltségi” áron üzletelhessenek az állammal, vagy egyszerűen, és csendben csak elcsalják az uniós támogatásokat és/vagy az áfát.

Sorban állnak a menyasszonytáncra a trafikosok is, akik délelőtt tévéstábokat támadtak meg, aztán kicsinosították magukat, kezet csókoltak a családfőnek, amiért életre szóló biztos üzlethez juttatta őket, és biztosították őt arról, hogy hálájuk jeleként már be is fizették a halom pénzt a pártkasszába.

Fogdossák aztán majd szegény Ráhelt a frissen kinevezett útbiztosok, a szegény kivénhedt, lehasznált szavazógépek, akik öreg napjaikra majd a kátyukkal foglalatoskodnak Orbán Viktor kegyelméből, vagy a szerencsésebbek Taktaharkányi Takarékszövetkezet fülledt fióküzletéből nézegetik a kocsmából hazabicikliző ügyfeleket.

És ki ne hagyjuk a sorból a talpnyaló lakájújságírókat, akik szintén bejelentkeztek a menyasszonytáncra, mert hálásak, amiért pármilliót szakítottak valami brahihonlap gyártásáért, vagy mert állami, netán önkormányzati hirdetési milliárdok áramlottak hozzájuk, amiért cserébe elfelejtkeznek oknyomozni. Szorosan mögöttük az álsikersportágak pocakos vezetői nyomulnak majd a táncra.

Táncolj tehát Ráhel, önfeledten, azzal, akivel akarsz, amíg tudsz!

Egyéb érdekességek itthonról és külföldről.

Még könnyebb lesz a magyar letelepedési engedélyhez jutni, mert a jelek szerint még a pénzmosók sem nálunk képzelik el a jövőjüket. Mondjuk, tény, hogy az örmények is beszálltak a versenybe.

Szorgalmas munkával, tíz éven át gyártottak álhiteleseket, vagyis csak papíron létező ügyfeleket maguknak a mezőkövesdi takarékszövetkezet munkásai, mert jól akartak teljesíteni. A pénz eltűnt, most sikkasztás miatt indult ellenük eljárás.

Érdekes megoldással már a második esetben értékel feljelentésként egy ellenzéki sajtótájékoztatót az ügyészség: csak nehogy kiderüljön, hogy eljárást a végén majd csak azok ellen indítanak, mondjuk hamis vád miatt, akik a bejelentést megtették.

Kemény összeállítás az OCCRP-től a grúziai megfigyelési botrányról. Melegszex és oligarchakúrás.

Kutyaszorítóba került a Forma-1 autóverseny ura, akinek a következő hetekben kell bizonyítani, hogy nem sáros abban a vesztegetési botrányban, amelyben pedig elég sok minden szól ellene.

Alapítása, 1942 óta először teszi közzé online a mérlegét a Vatikán folyamatosan pénzmosási ügyekbe kavarodó bankja. Kapaszkodjanak meg, már 2012-es adatok is vannak rajta. Őrület. Közben Olaszország és a Vatikán egyezményt írt alá banki adatok cseréjéről és a pénzmosás ellenes harcról, sőt, az olasz rendőrség több mint 100 ember tartóztatott le biztosítási csalás gyanújával.

Beleszaladt a maflásba egy amerikai republikánus kormányzó, aki azt ígérte, leszámol a korrupcióval, csak a saját elszámolásait elfelejtette megnézni a keresztesháború előtt. Egy kínai oktatáskutatási intézet vezetője pedig kénytelen volt lemondani, mert tanulmányútnak álcázta a kis feleségével lebonyolított dél-amerikai kiruccanásait.

Hamarosan beleszámolják az európai GDP-be a prostitúciót, de még ettől sem lesz vége a válságnak.

Mong Attila

süti beállítások módosítása