Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Erzsébet-program: volt Hír Tv-s viszi a régi Gödört

Az Erzsébet-utalványhoz kapcsolódó vagyonkezelő fogja átvenni a budapesti Erzsébet téri Gödört. A vagyonkezelő ügyvezetője korábban a Hír Tv-nél, az Echo Tv-nél, és Simicska Lajos egyik cégénél is megfordult.

imagekicsi.jpg

A fővárostól az államhoz csatolt, korábban Gödör, most Akvárium néven futó Erzsébet téri ingatlant a januárban alapított Erzsébet Vagyonkezelő Kft. fogja üzemeltetni – írja a HVG hetilap július 13-i számában. A cikk szerint az Erzsébet-utalványhoz kapcsolódó cégbirodalom folyamatosan terjeszkedik, miközben működéséről alig tudni valamit. 2012 augusztusában az állami üdülőket üzemeltető Human-Jövő 2000 Nonprofit Közhasznú Kft. vette vel az Erzsébet Szállodák, Táborok és Vendégházak nevet, majd a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft.-ből lett Erzsébet Utalványforgalmazó, amely ellen az atlatszo.hu közérdekű adatigénylési pert is indított. Az utalványforgalmazó alapította az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-t, amelynek az érdekeltségében álló Gödör területének egy részén az Erzsébet-utalvány hasznából üdültetett nagycsaládosoknak, gyerekeknek, hátrányos helyzetűeknek fognak kedvezményes árú programokat szervezni. A HVG információi szerint az Utalványforgalmazó Kft. hamarosan részvénytársasággá alakul és részesedést szerzett a Hunguest Vagyonkezelő Zrt.-ben.

A Erzsébet Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője Ruff Zoltán, aki már jó ideje forgolódik a kormányhoz közel álló üzleti körökben. 2002 júniusában a frissen alakult HírTV Zrt. vezető tisztségviselője lett 2004. októberéig, 2003 májusa és 2004. április között igazgatósági tag is volt. Ebben az időszakban (2002. július – 2003. január) a pécsi Új-Mizó tejipari rt.-ben is ig-tag volt. 2003-ban mindössze két napos eltéréssel lett a Simicska Lajos érdekeltségi  körébe tartozó Neo-Met Ingatlanforgalmazó és Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője (2003. 12. 15.), valamint az akkor alapított, Töröcskei István-féle Pro Aurum felügyelőbizottságának tagja (2003. 12. 17.). (Simicska Lajos és Töröcskei István titokzatos földüzleteiről már korábban többször is írtunk.) 2005. júniustól 2011. novemberig az Echo Tv igazgatósági tagja volt. 2012. november 29-én lett a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány tulajdonában álló Hunguest Vagyonkezelő Zrt. ig-tagja.

A Leisztinger Tamás üzletember, oligarcha nevéhez köthető Hunguest Hotels Zrt. (HH) részvényeinek lett a kisebbségi tulajdonosa a Hunguest Vagyonkezelő még 1998-ban, amikor a tulajdonában álló szállodákat a cégbe apportálta. A cégcsoportról legutóbb akkor lehetett hallani, amikor 444.hu a Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva megírta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a HH-tól bérel szálláshelyeket rendőrök számára, összesen 690,48 millió forint értékben. A rendőrség 2017-ig szerződött le a Hunguesttel és konzorciumi társával, az Oláh Alekszandr László tulajdonában álló Rossimo Ingatlanforgalmazó Kft.-vel. Oláh Alekszandr a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőjének, Oláh Lajosnak a testvére.

A cégadatokat az Opten szolgáltatta.

süti beállítások módosítása