Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Heti Mutyimondó: kettőt fizet, kettőt kap!

Tegye próbára szerencséjét nyári kvízjátékunkon, amelyből kiderül, melyik országban engedélyezték véletlenül a melegházasságot, hol jár közpénzből épült milliós vécére hivatali idejében a polgármester, és hol játszhat szerepet a parapszichológia az állami pályázatokon? Lehet, hogy Magyarországon? Mong Attila heti lapszemléje. 

lajospenz.jpg

A Heti Mutyimondó nyári kvízjátéka következik. Tippelje meg az elmúlt hét hírei alapján, hogy a világnak melyik egzotikus pontján eshetettek meg az alábbiak, de jól vigyázzon! Szinte bármelyik hír esetében az az érzése lehet, hogy ez bizony Magyarországon is megtörténhetett volna, nagy hibát követ el, ha különösebb gondolkodás nélkül, mindegyiknél hazánkat jelöli meg. A helyes megfejtéseket a kvíz után közöljük.

1. Melyik államban telepítik egy tüdőgondozó mellé azokat a dohányboltokat, amelyeket korábban országos mutyival osztottak szét a csókosok között? Kis segítség: ugyanebben az országban fordul elő, hogy egy épületbe rögtön kettő trafik is kerül, és ugyanitt parapszichológus a nemzeti dohánycég egyik vezetője?

2. Hol lehetséges az, hogy egy kormánypárti polgármester saját városának minden fontosabb pozíciójába családtagjait ültette: a vagyonkezelő élén az unokatestvére dolgozik, az önkormányzat projektmenedzsere az unokaöccse, testvére pedig a vízmű magas beosztású vezetője?

3. Hol lehetséges az, hogy miközben az átlagpolgároknak ezentúl tilos lesz a fizetésük mellett nyugdíjat is felvenniük, ez a szabály azokra az országgyűlési képviselőkre nem vonatkozik, akik a törvényt elfogadták?

4. Melyik országban építenek milliós beruházással vécét egy kormánypárti polgármesternek, miközben ugyanabban az épületben szétrohad a nyilvános mosdó?

5.Hol történhet meg az, hogy az állam úgy veszi át az irányítást a takarékszövetkezetek fölött, hogy egyedüliként az marad ki a szórásból, amelyiknek a tulajdonosa a miniszterelnök jóbarátja valamint kedvenc focicsapatának tulajdonosa. Ugyanitt képes meglepődni egy oligarcha azon, hogy hiába lógott ki a miniszterelnök fenekéből éveken keresztül, mégis elzabrálta tőle az állam a takarékszövetkezetét?

6. A világnak melyik napfényes pontján eshet meg az, hogy a televíziós piac legnagyobb produkciós cége az a vállalkozás, amelyik a kormányzópárt volt pénztárnokának érdekeltségébe tartozik és főleg az adófizetők pénzéből működő állami televíziónak szállít műsorokat? És ugyanitt egy jelentős állami hirdetési kampányt szinte kizárólag csak a kormánypárthoz közelálló médiumokban hirdetnek?

7. Melyik országban történik meg az, hogy az adóssággal küszködő kórházak úgy bonyolítanak le közbeszerzéseket, hogy lényegében kizárják a versenyt a pályázatokon, szépen testreszabják a tendert, hogy a favorit beszállító nyerhessen? Ugyanitt egy kórházát bezáró tulajdonos arra panaszkodik, hogy a teljes egészségügyi szektor a mutyira van ráállva.

8. Hol kényszerítik arra a szülőket, hogy már a nyár közepén befizessék egy állami nonprofit cég számlájára azoknak a tankönyveknek az ellenértékét, amelyeket csak ősszel kapnak meg a gyerekek, és amelyek után ez a vállalkozás csak az október végén számol el a könyvkiadókkal? Alsó hangon 13 milliárd forint kamatozik tehát így az állami cég számláján hónapokon keresztül.

9. És végül hol fordulhat elő az, hogy a hatóságok puszta véletlenből legalizálják a melegházasságot?

 

A tipposzlop helyes megfejtése a következő: a, b, a, c, c, a, c, a, a

A helyes és helytelen megfejtéssel rendelkezőket is arra kérjük, hogy klikkeljenek az atlatszo.hu megfelelő oldalára és egy szerény, ámde nem megalázó összeggel támogassák szervezetünket, amelyik a héten ünnepli második születésnapját. Kettőt fizet, kettőt kap!

Mong Attila

süti beállítások módosítása