Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Jószomszédi viszony: trafikmutyi Rogán Antal kerületében

Belváros-Lipótváros polgármesterének, Rogán Antalnak szomszédja összesen kilenc trafikengedélyt nyert el, ebből háromhoz önkormányzati üzlethelyiséget fognak bérelni. A két pályázó, Csetényi Csaba és Krskó Tibor tulajdonában álló Hamu és Gyémánt Média Kft. és cégei már eddig is sikeresen szerepeltek a közbeszerzéseken, a HG 360 például több mint 1,5 milliárd forintnyi nyertes pályázatnál jár.

hgy.jpgKrskó Tibor és Csetényi Csaba, kép innen

A főváros frekventált, turisták által is gyakran látogatott részén nyert trafikkoncessziót Rogán Antal társasházi szomszédja – írta a Városszíve blog. A győzelem nem egyszemélyes: Csetényi Csaba testvérével együtt nyerték el összesen kilenc trafik üzemeltetési jogát, üzlettársa, a Sorstalanság és a Szabadság, szerelem társproducere, Krskó Tibor pedig mellé három önkormányzati üzlethelyiség bérleti jogát: a Ferenciek tere 10-ben, a Hercegprímás utca 2-ben és a Vámház körút 8-ban. A Ferenciek terén ráadásul olyan épületben sikerült bérleti jogot szerezni, a Párisi Udvarban, írja a blog, ahol senki másnak. A házat évekkel ezelőtt kiürítette az önkormányzat, a lakókat kivásárolta, felmondta a bérleti szerződéseket és megpróbálták eladni. A két maradék bolt csak azért működik, mert pereskedik az önkormányzattal. Most mégis jöhet egy újabb bérlő: Csetényi és társa a dohánybolttal. Pásztor Tibor kerületi MSZP-s frakcióvezető szerint a Belváros 13 dohányboltjából kilencet a Csetényi-Krskó-páros fog vezetni, köztük a Kempinski hotelban 16 éve működő Cigar Towert is. Az Index úgy tudja, hogy a bérleti szerződéseket még nem írták alá, de folyamatban van az ügy.

A Hamu és Gyémánt Média Kft. általában elég jól szerepel a Rogán önkormányzata által kiírt tendereken. 2009-ben a Belváros Főutcája a projekt kommunikációs tenderét vitte el bruttó 68 millió forintért. Ez a sajtóügyek lebonyolítását és a Lipót Napok megrendezését foglalta magába. 2011 szeptemberében az önkormányzat által alapított Budapest Szíve Városfejlesztő Nonprofit Kft. tenderén szerepeltek sikerrel és láthattak el a Budapest Szíve Programhoz kapcsolódó feladatokat. Ugyanebben az évben az 5. kerületi önkormányzat bruttó 120 millió forintos kommunikációs tenderét is elnyerték, de Rogán szerint – éppen az Index cikke miatt – a szerződés megkötését felfüggesztették. A Közbeszerzési Értesítő szerint a Hamu és Gyémánt 2011-ben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 360 millió forint plusz áfás tenderét is elvitte. Itt a soros EU-elnökséghez kapcsolódó médiastratégia-alkotást, médiatervezést és vásárlást, reklámügynökségi és online feladatokat végeztek, ráadásul nem is egyedül, hanem a közbeszerzéseken parádésan szereplő I.M.G. Inter Media Group médiaügynökséggel.

Nem panaszkodhat azonban a Hamu és Gyémánt-csoport tagja, a HG 360 Reklámügynökség Kft. sem. A Csetényi Csaba vezette cég 2012 áprilisa és 2013 májusa között négy közbeszerzésen is nyertes volt. 2012 áprilisában a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) 425 milliós tenderét nyerték el kreatívé és PR-feladatok ellátásához. Kevesebb mint egy hónappal később az Államadósság Kezelő Központ 120 milliós megbízását, egy ugyanilyen értékű tenderen már 2010-ben is nyertek. 236 millió forint értékben szerződtek a Magyar Turizmus Zrt.-vel, az NFÜ-től pedig 2013. májusban újabb megbízást kaptak grafikai tervezési, nyomdai, valamint kreatív, pr- és kampányokhoz kapcsolódó online feladatok ellátására 682 millió forint értékben. A közbeszerzéseken elnyert pénzek összege (a 2010-es tendert is figyelembe véve) több mint 1,5 milliárd forint.

A cégadatokat az Opten szolgáltatta.

Frissítés: posztunk megjelenése után a Hamu és Gyémánt Kft. arról tájékoztatott bennünket, hogy a cikkben említett szerződést nem felfüggesztették, hanem az önkormányzat elállt tőle. Továbbá a Hamu és Gyémánt, bár az I.M.G.-vel egy tenderen nyert, de nem velük működtek együtt, hanem az ACG-vel és a tenderen mindössze 88 millió forintot nyertek. Az ÁKK-nál csak egy tenderen nyertek, egy 2012-esen, az NFÜ kiírásán pedig 440 millió forinthoz jutottak.

süti beállítások módosítása