Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Trafikmutyi: a szentendrei városfejlesztő lánya is sikeresen pályázott

A szentendrei önkormányzatnak fél milliárd forinttal adós, mégis a városfejlesztési iroda élére választott Simon Péter lánya összesen öt trafikkoncessziós jogot nyert el a Dunakanyarban.  

kép innen

 

Rédai-Simon Ágnes Judit nyert Budakalászon, Leányfalun és Tahitótfalun egy-egy, Szentendrén pedig két koncessziós jogot nyert el a nemzeti dohányboltok üzemeltetésére kiírt pályázaton. Rédai-Simon Rédai Dávid, Tahitótfalu fideszes önkormányzati képviselőjének a felesége, valamint annak a Simon Péternek a lánya, akivel egy korábbi cikkünkben már mi is foglalkoztunk. Jóllehet, Simon cége 445 millió forinttal tartozik Szentendre városának a korábbi nagyprojektek miatt, mégis őt nevezték ki 2012 novemberében a városi Fejlesztési és Projekt Menedzsment irodájának élére. 

Simon Péter 1982 óta él Szentendrén, előbb sportoló volt, több sportversenyt is szervezett, majd ingatlanfejlesztőként és vállalkozóként dolgozott. 2008-ig a QualiTeam Systems Kft. egyik tulajdonosa volt, amelyet később átneveztek Cefam Hungary Kft.-re. Rédai-Simon Ágnes 2010 óta ennek a cégnek az ügyvezetője. Simon Péter volt a visegrád-lepencei termálszálló egyik ötletgazdája, amelybe beruházóként bekapcsolódott a Kulcsár-botrányban érintett Britton-csoport is. A Kulcsár Attila tulajdonában álló offshore-cégben, a Britton Llc.-ben aláírási joggal rendelkező Kerék Csaba és Mészáros János Simon üzlettársa volt, utóbbit állítólag a szintén Simon-cég QualiTeam Consultban lehetett utolérni.

A QualiTeam Consult Kft. 70 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett a szentendrei Vizes Nyolcas Uszodát üzemeltető Aquapalace Kft.-ben, az önkormányzatnak 30 százalék jutott. Az uszodaépítésnél nem volt közbeszerzés sem a tervezésnél, sem a kivitelezésnél, a felvett 10,5 millió eurós hitelhez az önkormányzat vállalt kezességet. 2009-ben, a megnyitó után a QualiTeam kiszállt az Aquapalace-ból, egy szentendrei civil szervezet szerint azért, mert az uszoda havi 20 millió forint veszteséget termelt és ez a tulajdonosokat terhelte volna. 

2006-ban a szentendrei fűtőmű területén működő gázmotort a Budapesti Erőmű Zrt. átadta a QualiTeam Consultnak ismeretlen ellenérték fejében. Ennek kiválásos jogutódja, az EnergiaBlokk Kft. 2008-ban nettó 323 millió forintért adta el a városnak a motort, holott 60 ezer üzemóra volt benne és 191 millió forinton tartották nyilván a könyvekben. Az EnergiaBlokk Kft.-t azóta átnevezték Player Eight Sportmanagement Kft.-nek, amelynek tulajdonosai többek között Simon Péter és idősebb Dárdai Pál.

Simon a fiatalabb Dárdai Pállal is üzleti kapcsolatban áll: 2005 decembere és 2006 júniusa között üzlettársak voltak a Castrum Visegrád Kft.-ben. A cég 2000-ben vásárolt meg egy 5,3 hektáros telket Visegrád-Lepencén, hogy fürdőkomplexumot, barlangfürdőt, luxusszállót építsenek. Civilek pert indítottak, hogy az önkormányzat visszaszerezze a telket, de a pert elvesztették, a terület a Castrumé maradt, ám a cég 2010-ben csődöt jelentett, felszámolásba borult és 100 millió forintos adósságot halmozott fel. Az ország talán legszebb kilátásával rendelkező lepencei strand pedig az enyészeté lett.

süti beállítások módosítása