Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Az OTP és a MOL is támogatja Bajnai alapítványát

Nyilvánosságra hozta a Haza és Haladás Alapítvány a 2011-es és 2012-es gazdálkodási adatait, amelyből kiderül, hogy az amerikai támogatók és magánszemélyek mellett a hazai nagyvállalatok is több tízmillió forintos támogatást nyújtottak Bajnai Gordonéknak.

Kép: mandiner.hu

 

2011-ben 10-10 millió forinttal támogatta a Haza és Haladás Alapítvány munkáját az OTP Bank Nyrt. és a MOL Nyrt. – derül ki a Haza és Haladás Alapítvány most nyilvánosságra hozott Átláthatósági politikájából (PDF). Ugyanebben az évben több mint 209 ezer eurónyi támogatást kapott a szervezet az amerikai Center for American Progress (CAP) progresszív politikai kutatóintézettől. További adományok érkeztek Bojár Gábortól (3 millió forint), Szigetvári Viktortól (2 millió forint) és magától, Bajnai Gordontól is (4,25 millió forint). A kiadások között találjuk a Tárkinak fizetett 6,48 millió forintot, de alig marad le tőle a Budapest Intézet (6 millió forint) is.

2012-ben már az OTP és a MOL is megemelte a támogatást: előbbi 30 millió forintot, utóbbi 15 millió forintot adományozott az alapítványnak, a CAP-től pedig 228 771 dollár érkezett. A legmagasabb kiadás a Magyar Pedagógiai Társasághoz köthető, 7,45 millió forinttal, őket követi a kfib.hu Közhasznú Nonprofit Kft. (Költségvetési Felelősségi Intézet), összesen 5,25 millió forinttal, valamint a Kopint-Tárki 5 millió forinttal.

A Haza és Haladás a dokumentum szerint azért hozza nyilvánosságra az 1 millió forintnál nagyobb adományokat és kiadásokat, mert kiemelkedően fontosnak tartják működésük átláthatóságát. Az atlatszo.hu korábban több politikaközeli alapítvány, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a Haza és Haladás Alapítvány gazdálkodásába is szeretett volna betekinteni, ilyen adatokat azonban egyelőre csak a Haza és Haladás Alapítvány szolgáltatott. 

süti beállítások módosítása