Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Offshore tulajdonú céggel képezteti a könyvelőket az NGM

Egy gibraltári cég résztulajdonában álló, offshore cégek alapításáról szóló előadásokat tartó, a Nemzetgazdasági Minisztérium által akkreditált cég végezheti a könyvelők kötelező továbbképzését – értesült az atlatszo.hu. Úgy tűnik, a kormány mégsem veszi olyan komolyan az offshore lovagok elleni harcot.

depositphotos-5262651-s_wcvi.jpg

Közösségen belüli ügyletek, áfa, számlázási és bizonylatolási szabályai, az új Munka Törvénykönyve, áfa és számlázási szabályok, az új online pénztárgépek bevezetése – többek között ezekben a témákban tart továbbképzést áprilisban a budapesti székhelyű Conforg Oktató és Tanácsadó Kft.. A céget 2003-ban jegyezték be, az egyik tulajdonosa pedig 2009 áprilisa óta a több mint 50 százalékos szavazati joggal rendelkező, gibraltári Esteem Holdings Limited. Információink szerint a mérlegképes könyvelők kötelező továbbképzésének rendszerében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) akkreditálta a Conforgot, így az törvényesen végzi a továbbképzéseket, ahogy tette azt már 2012-ben is.

A cég által szervezett konferenciákon rendszeresen részt vesznek az NGM munkatársai, például Tóth Mihály közigazgatási tanácsadó, a minisztérium számviteli főosztályának vezető tanácsosa, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal címzetes vezető főtanácsosa, Farkas Alexandra is előadott az új áfa-törvény és a szabályos számlázásról szóló konferencián. A Conforg, mint az NGM hivatalos képző partnere szervez előadásokat adótervezés-vagyongyarapodás, offshore-témában is. Legutóbb március végén hallhattak arról az érdeklődök, hogy hogyan kell offshore céget alapítani és működtetni, milyen magyar cégstruktúrák működtethetők offshore céggel vagy hogy mit jelent az osztrák banktitok.

A mérlegképes könyvelők továbbképzése 2013. január 1-jétől változott meg és bevezették a kreditrendszert.  A továbbképzési kredit megadásának feltétele az, írja az Adó Online, hogy a továbbképzési programot indító szervezeteknek legyen az NGM által nyilvántartott akkreditációja. A szervező cégeknek rendelkezniük kell legalább 3 éves pénzügyi, számviteli területen szerzett oktatásszervezési vagy továbbképzési gyakorlattal; oktatási gyakorlattal és megfelelő felsőfokú végzettséggel rendelkező oktatói kapacitással; a szükséges tárgyi, technikai feltételekkel (pl. az oktatással kapcsolatos nyilvántartási rendszer), be kell fizetniük az igazgatási szolgáltatási díjat és nem lehetnek köztartozásaik. Vagyis az akkreditáció során az NGM nem vizsgálja a cégek tulajdonosi hátterét, így akár egy offshore tulajdonú vállalkozás is kaphat akkreditációt.

Azért, hogy pontos képet kapjunk az NGM és a Conforg között létrejött megállapodásokról, a KiMitTud közérdekű adatigénylő portálon kikértük a szerződéseket - a törvény szerint legkésőbb április 20-ig választ kell kapnunk az adatigénylésre.

A cégadatokat az Opten szolgáltatta.

 

süti beállítások módosítása