Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Simicska üzlettársa parkoltat a fővárosban

Simicska Lajos üzlettársa, a Metropol napilapot is tulajdonló Fonyó Károly cége intézi több fővárosi kerületben a parkolással kapcsolatos irodai munkákat. A papíron ingatlan adásvétellel foglalkozó cég a Magyar Fejlesztési Bank marketing ügyeibe is besegített.

Havi 1,4 millió forint plusz áfa értékben szerződött öt hónapra a budapesti, XII. kerületi Hegyvidék Önkormányzat cége, a Fáber Kft. az AllSys Management Kft.-vel parkolás-üzemeltetési feladatokra – derült ki azokból a dokumentumokból, amelyet közérdekű adatigénylés során adott ki az atlatszo.hu számára a Fáber Kft. Az AllSys feladata az ügyfelek telefonjainak fogadása, például a várakozási övezetekkel, díjövezetekkel, pótdíjfizetéssel kapcsolatban, a panaszok kezelése, a hibajelzések kivizsgálása, illetve a Fáber Kft. által üzemeltetett önkormányzati ügyfélszolgálattal való kapcsolattartás. 

Nem ez az első ilyen jellegű megbízása az AllSys Management-nek: 2012 novemberében a XI. kerületi, újbudai önkormányzattal szerződtek – a Józsefvárosi Közterület-felügyelettel együtt – két hónapra 1,5 millió forint plusz áfáért szintén úgynevezett parkolási „back office” feladatokra, akkor közvetlenül az önkormányzattal. 2012 szeptemberében a Budapesti Békéltető Testület egy parkolással kapcsolatos fogyasztói jogvitáról adott ki egy ajánlást, amelyből kiderül, hogy a Ferencvárosi Parkolási Kft. közreműködő partnere ugyancsak az AllSys Management Kft.

Az AllSyst eredetileg T-Call Marketing Kommunikációs, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. néven alapította Fonyó Károly és Pálinkás Kitti. A cég a 2010-es évben mindössze 2,9 millió forintos nettó árbevételt és kicsivel több mint 1 millió forintos adózott eredményt könyvelhetett el, ám 2011-ben már 103 millió forint nettó árbevétel után 44 millió forint adózott eredménye maradt. A cég 2012 szeptemberében nyert meg egy,  a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kiírt közbeszerzést, amely alapján az MFB-Indikátor felmérést kell lebonyolítania 12,6 millió forintért, de már előtte is több alkalommal szerződött a feladat ellátására: 2010 év végén, 2011 augusztusában és 2012 nyarán. 2011 őszén az újbudai önkormányzat konzultációra kiírt, 22,5 millió forintos közbeszerzését nyerték el és kötöttek megbízási szerződést telefonos kampányra, közvélemény-kutatásra, szórólapozásra és ügyfélszolgálati vonalra.

Fonyó Károly a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt nevével fémjelzett médiabirodalom fő stratégája, aki 2011-ben vásárolta fel a Metropol nevű ingyenes napilapot és vált igazán nagy játékossá. Az Euro AWK közterületi hirdető cég kisebbségi tulajdonosa és a Mahir Cityposter vezető tisztségviselője, nemrég pedig a tulajdonában álló Megapolis Media vette meg a regionális rádiók értékesítésével foglalkozó, Adversium nevű sales house-t a kormányzati médiatendereken taroló I.M.G.-től. 

 

begutca.png

Kép: K-Monitor

Fonyó cégei nem csak a parkoláson, hanem más tevékenységeken keresztül is részt vesznek önkormányzati megbízásokban: 2013 elején a Fonyó vezette Mundus Invest 51 százalékos tulajdonrészt szerzett a Borsod megyei kormányhivatalok takarítását végző B+N Referencia Zrt.-ben. A K-Monitor egy korábbi blogbejegyzésében arról írt, hogy Fonyó ezzel a korábbi közterületes konkurenciáinak üzletébe szállt be: „a B+N Referenciában több olyan üzletembernek is volt érdekeltsége, akik korábban a közterületi médiapiacon épp a Simicska-plakátbirodalom ellenpólusának számító Multireklám, később Epamedia cégekben töltöttek be tisztségeket”.

A cégadatokat az Opten szolgáltatta.

 

süti beállítások módosítása