Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Két év tanácsadás kétszázmillióért Kőbányán

Közérdekű adatigényléssel fordult Raffai Ferenc, a kőbányai 10kerkult oldal szerkesztője a kerületi önkormányzathoz novemberben, hogy megtudja kinek és mennyi tanácsadói fizetést adott 2010 óta a fideszes képviselő-testület. A KiMitTud szolgáltatásunkon feladott igénylésre azonban törvényi kötelezettsége ellenére nem adott választ az önkormányzat. Ilyen esetekben - amennyiben az igénylő kéri - jogi csapatunk hajlandó bíróságon kikényszeríteni az adatok kiadását, ahogy ezen perek állásáról az atlatszo.hu-n folyamatosan hírt is adunk. Ebben az esetben mégsem indult meg a per, mert január 18-án, a keresetindítás után az Önkormányzat úgy döntött, mégis kiadja a kért közérdekű adatokat.

kobanya_polgarmesteri_hivatal.jpgkép forrása

A megkapott információkból kiderül, hogy a 2010-ig "pofátlan" tanácsadói szerződésekről beszélő Fidesz önkormányzata két év alatt 191 millió forintot fizetett ki ugyanezen a jogcímen. Legjobban az ADITUS Tanácsadó és Szolgáltató Zrt. (ennek vezérigazgatója Gombi Attila, korábbi kispesti fideszes frakcióvezető), illetve a Jurasits Ügyvédi Iroda járt, ők a pénz közel felét vitték el tanácsadás, pályázatfigyelés és készítés, jogi tevékenységek és sikerdíj formájában. De ment még közpénz hivatali tanácsadásra, benne olyan, az önkormányzati honlap fejlesztését szolgáló tevékenységre, melynek máig nincs eredménye. Olyan személyekhez is jutott az önkormányzati forintokból, akik korábban a helyi Fidesznek dolgoztak, vagy feltehetően épp egy vezetői pályázaton való alulmaradásért cserébe kapták a munkát.

A 10kerkult részletes beszámolóját a kifizetett pénzekről elolvashatja honlapjukon, a teljes adatigénylést megtalálja a KiMitTud közadatigénylő oldalunkon.

Igényeljen Ön is közérdekű adatot!

süti beállítások módosítása