Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

A felcsúti polgármester tettenért egy csalót

Miután fényt derítettünk rá hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által alapított, és a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc által elnökölt Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány eddig 2,8 milliárd forint bevételre tett szert társasági adókedvezményből és jövőre is 2,2 milliárdra számíthat, betekintési kérelemmel fordultunk a civil szervezethez. Azt szerettük volna megtudni, hogy az Alapítvány létrehozása óta kik adományoztak az Alapítványnak legalább egymillió forintot elérő összeget, illetve az Alapítvány merrefelé teljesített kifizetéseket ilyen nagyságrendben.

lorinc.jpg

"Alulírott dr. Bodoky Tamás Richárd, az atlatszo.hu portál (székhely: 1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.) főszerkesztője (e-mail: info@atlatszo.hu) az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 46.§ (2) bekezdése és az Alapítvány alapító okiratának 6. pontja alapján kérem, hogy számomra, valamint Oroszi Babett és dr. Pálvölgyi Miklós munkatársaink számára az Alapítvány gazdálkodásával kapcsolatban keletkezett iratokba betekintést biztosítani szíveskedjék. A betekintés célja, hogy megismerhessem, az Alapítvány létrehozása óta mely személyek adományoztak az Alapítványnak annak alapító okirata 11. pont a) alapján legalább egymillió forintot elérő összeget, illetve az Alapítvány mely személyek felé teljesített kifizetéseket ugyanebben az összegben."

Habár Mészáros Lőrincet újságíróink korábban többször is eredménytelenül próbálták szóra bírni egyebek mellett a Felcsút és Bicske között terjeszkedő Orbán-uradalommal, a felcsúti stadionépítéssel, az Alapítvány által einstandolt arborétummal vagy a göbölpusztai juhásztól eltűnt birkaszarral kapcsolatban, most terjedelmes, saját kezűleg szignált levélben válaszolt, amelyben másfél gépelt oldalon keresztül sorolja betekintési kérelmünk állítólagos érvénytelenségének okait.

Kifogásolja például, hogy a levelünkön nem szerepelt céges fejléc és bélyegző (az atlatszo.hu nem használ ilyesmiket, mert nem kötelező), megkérdőjelezi hogy az atlatszo.hu bejelentett sajtótermék lenne (pedig nyilvánosan ellenőrizhetően az), továbbá megkérdőjelezi a főszerkesztő "képviseleti jogosultságát" és oda konkludál, hogy "a Ptk. szerinti álképviselővel" lehet dolga, tettenért egy csalót.

Az atlatszo.hu ezért versenyt hirdet, akinek először sikerül - szigorúan legálisan, törvény adta állampolgári jogával élve, Mészárosékkal egyeztetve - betekintést nyerni a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány hivatalos irataiba, megkapja a felcsúti polgármestertől kapott levél egyetlen eredeti példányát a közéleti nagyság saját kezű aláírásával díszítve.

>>> Mészáros Lőrinc válaszát innen letöltheti (PDF)

“Szarok rá hogy más mit mond” – Mészáros Lőrinc vs Ferenczi Krisztina from atlatszo.hu on Vimeo.

süti beállítások módosítása