Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Forró nyomon a Bicskei Rendőrkapitányság

Ismeretlen tettes ellen tett lopás miatt feljelentést a Bicskei Rendőrkapitányságon az Alcsútdoboz Göböl pusztai juhász. Váradi András azért fordult a rendőrséghez, mert állítása szerint november 24-én a Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere tulajdonában álló Búzakalász 66 Kft. munkásai elhordták komposztját, amit négy éven át gyűjtött, forgatott, kezelt. Váradi félmillió forintra becsüli keletkezett kárát.

A kárvallott amint értesült arról, hogy markológépek teszik 30 tonnás kocsira birkatrágyáját, a munkásokat kérte, ne tegyék ezt, ám ők azt közölték vele: elfogyott a cég marhatrágyája. Majd ötször fordultak a kocsival. A Bicskei Rendőrkapitányság többszöri hívásra jött ki és a járőrként érkező főtörzsőrmester a helyszínről Mészáros Lőrincet fölhívta telefonon. A helyszínen a feljelentését nem vették fel, a hét végére hivatkozva a kapitányságon sem.

A kapitányságra nem engedték be Váradit, órákig várt társával az utcán. Hétfőn tudta csak feljelentését megtenni, amikorra már komposztja eredeti fizikai állapotában nem létezett.

Új földesúr Göbölpusztán: "Itt minden Mészáros Lőrincé" from atlatszo.hu on Vimeo.

Vasárnap hajnalban ugyanis a Búzakalász 66 Felcsút Kft. által bérelt állami földbe a saját marhatrágyájukkal bekeverve beszántották a tőle elszállított, általa 125 tonnányira becsült anyagot (tonnánkénti ára ma 4000 forint a piacon). A szántót márciusban nyerte el Mészáros cége a Nemzeti Földalapkezelő pályázatán. 

Újságírói kérdésre a Bicskei Rendőrkapitányság ügyeletese az eset után azt felelte a telefonba: - Nem történt lopás, mert a bejelentő nem tudja bizonyítani, hogy az övét vitték el. Ebben nem lesz elrendelve nyomozás, abban én biztos vagyok! – jelentette ki. A telefonos – így aposztrofálta magát, be nem mutatkozott, mindenesetre tudott arról, mi várható, noha hangsúlyozta, ő nem rendőr, csak a telefonos. 

Vitathatatlan jól értesültségére nem cáfolt rá Mészáros Lőrinc cégtulajdonos, polgármester, aki egyben a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke – az újságírói kérdésekre azt válaszolta: „Rágalmazó kérdésekkel a jövőben kérem ne zaklasson, ha folytatja e fajta tevékenységét akkor  jogi útra fogjuk terelni az ügyet!"

“Szarok rá hogy más mit mond” – Mészáros Lőrinc vs Ferenczi Krisztina from atlatszo.hu on Vimeo.

Váradi több napi futkosás után sem talál helyben ügyvédet, aki el merné vállalni, hogy szembemegy Mészárossal. Ő nem csupán a miniszterelnök faluját vezeti és a 2.8 milliárd forintnyi TAO-ból épülő „Aranycsapat” futballstadion megépítését koordinálja, hanem egyben az alcsúti Orbán uradalom bérlője is. Az Átlátszónak Mészáros Lőrinc félórás videó interjújában azt mondta tavasszal: ő bérli az Alcsútdoboz Hatvan pusztai műemléki majorságot a CZG Kft.-től. Lapunk akkor kiderítette, hogy az nem más, mint a miniszterelnök édesapja ingatlanforgalmazó cége és a 15 hektáros, 5 épületből álló, volt József főhercegi majorságot tavaly vette meg. 

Mészáros ezen túlmenően 102 ezer eurós ajánlatot tett egy hat hektáros alcsúti földre októberben, aranykoronánként 1000 eurónyit. A Golfklub melletti szántókra október 30-án jegyezték be nevét tulajdonjog fenntartással a földhivatalban. 

Előzmények: Alcsút és Bicske között terjeszkedik az Orbán-uradalom

Ferenczi Krisztina

 

süti beállítások módosítása