Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Női mivoltukban megalázott újságírók

A múlt héten nemzetközi emberi jogvédő szervezetek az elnyomók büntetlenségének végét követelték. Most mi is ezt tesszük két közép-ázsiai újságírónő esetének rövid bemutatásával. 

Nazira Ajtbekovát, a kirgiz köztévé műsorvezetőjét viccből rabolták el egy  bulvárlap újságírói. Fegyvert fogtak rá, bekötött szemmel elhurcolták egy városon kívül eső, lakatlan területre, ahol levetették vele egyes ruhadarabjait, és azzal fenyegették, hogy megerőszakolják, majd megölik. Mindezt videóra vették, és amikor már elég nyersanyag készült, közölték vele, hogy bocsi, valójában csak vicceltünk. Az újságírókat kirúgta a lap. De a kirgiz netezők komolyabb büntetést követelnek.  

nazira.jpgNazira Ajtbekova elsírta magát a sajtótájékoztatón,
ahol elmondta, hogy feljelenti a vicceskedő kollégákat.

Khadija Izmajlovát márciusban azzal próbálták megzsarolni, hogy ha nem hagy fel az azeri elnök és családja által elkövetett korrupció felderítésével, akkor közzéteszik azokat a felvételeket, amelyeken látszik ahogy a pasijával szexel. Izmajlova azt mondja, zsarolói az azeri társadalom konzervatív nőképére akartak rájátszani, de a társadalom az ő esetében bebizonyította, hogy sokkal liberálisabb, mint a kormány. A legkonzervatívabb pártok is biztosították támogatásukról, hiszen szerintük is elfogadhatatlan, hogy így próbáljanak elhallgattatni egy újságírót.

actnow.jpgKhadija Izmajlovának azt mondták, viselkedjen rendesen,
ő úgy döntött, nem fog.

süti beállítások módosítása