Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Hozzátok a Szent Kézigránátot – az MNB esete a magyar bitcoinnal

Új frontot nyitottak a hazánkkal szemben ellenséges pénzügyi körök, és a helyzet ismét komolynak tűnik. Ezúttal ugyanis belülről támad az ellen. Szerencsére a jegybank résen van, és cselekedni is kész, ha a helyzet úgy kívánja. Minapi közleménye az Antiochiai Szent Kézigránát erejével sújtott le a nemkívánatos jelenségre.

szentkorona.jpg

Ezúttal nem olyan csekélységekről van szó, mint a forintárfolyam újabb mélyrepülése, vagy a jegybank sokak által veszélyesnek tartott árfolyam-politikája, vagy éppen a takarékszövetkezetek botrányos eladása. Hanem arról, hogy egyre többen próbálnak fizetni Szent Koronával (STK) – legalábbis a Magyar Nemzeti Bank közleménye szerint. „Számos, egymástól független jelzés érkezett az MNB-hez, amelyek szerint egyes adósok Magyarország törvényes fizetőeszköze helyett egy, úgynevezett „Szent Korona Magyar Nemzeti Fejlesztési Bank Innovációs és Tőketársaság” („Szent Korona Bank”) által kiállított teljesítési igazolással kívánják teljesíteni fennálló fizetési kötelezettségeiket.”

Próbáljuk meg elképzelni a helyzetet. Ahogy valaki a postán megpróbál feladni egy sárgacsekket a Szent Korona Bank által kibocsájtott pénzhelyettesítővel; esetleg elhelyezni a számláján egy szerényebb összeget Szent Koronában  - vagy szimplán csak érdeklődik egy banki ügyintézőnél az STK-árfolyamról. A Szent Korona árfolyama ugyanis – mint ezt a bank honlapján olvashatjuk - egy másik valutához, a kilós kiszerelésű fehér kenyérhez van kötve. Annak pedig ugye, viszonylag nagy a volatilitása. A honlap „gyakori kérdések”-menüpontja ezen túlmenően számos nehezen megválaszolható kérdésben is eligazítja a látogatót. Például a telebank-szolgáltatással kapcsolatban: „Nincs megfelelő telefonom, kaphatok-e Önöktől olcsón?”. A válasz – a kérdéshez képest legalábbis - kifejezetten realista, ugyanis a szolgáltatójához irányítja az érdeklődőt. Vagy: „Kaphatok-e forintot a Szent Korona Banktól?”. Erre a kérdésre már kissé kevésbé földhözragadt a bank válasza, lakonikusan annyit közöl ugyanis, hogy a Szent Korona Bank pénzváltással nem foglalkozik. Vannak aztán egészen enigmatikus válaszok: arra kérdésre, hogy hol vannak STK-elfogadóhelyek, a bank így válaszol: „Az elfogadó helyekkel kapcsolatban sajnálattal kell közölnünk, hogy a bank nem adhat ki adatokat az adatkezelési törvény szerint.” A sok érdekesség között azt azért egyértelművé teszi a tájékoztató, hogy az STK ebben a valóságban nem használható. Hogy akkor mire jó? Erre a kérdésre már egy valóságos szabadvers, egy koan tömörségű lírai közlemény adja meg a választ: „A szűrőn áttetsző fény délibábnak tűnik, és csak egészen közelről látható meg a valóság. Tehát közelítsen, hogy megláthassa a valóságot. A valóságban ha akarja érvényesítheti a megkapott összeget, csak használnia kell a kreatív gondolkodását.”

A magyar politikai okkultizmus ínyencei ennyiből már valószínűleg rájöttek, ki állhat az egész STK-projekt mögött: Borbély József, az Apostoli Kormányzó, aki 2011. novemberében – a Kárpátia-emléktúra alkalmával - visszaállította jogaiba az Apostoli Magyar Királyságot. Az egész királyságosdi amúgy virtuálisan működik, hiszen a Kormányzó már 2009-ben törvényen kívül helyezte a komplett magyar államszervezetet, és azóta – a kormányzói közlemények szerint legalábbis - „kettős hatalmi struktúra” van az országban. Borbéllyal egyébként – inkább a Kossuth Holdinggal vívott évtizedes háborúja, mintsem kormányzói tevékenysége okán – csúnyán elbánt az általa illegitimnek tartott magyar államszervezet.

Korábbi cikkeink Borbély Józsefről

Tempo Párt: Apostoli Királysággal a tiszta közéletért

Kommandósok vitték el a tárgyalóteremből az Apostoli Kormányzót

Szabadlábra helyezték az Apostoli Kormányzót

Az MNB feszélyezettsége az apostoli valuta ügyében egyébként teljesen érthető: a PSZÁF volt elnökének rapid munkavállalása egy éppen becsődölt takarékszövetkezet tulajdonosánál, vagy a takarékszövetkezetek körüli várható botránysorozat jelentéktelen problémának tűnik ahhoz képest, hogy a jegybankelnöknek komoly riválisa akadt a pénzügyi költészet terén. Megjelent valaki, akit annyira sem kötnek a valóság általánosan elfogadott keretei, mint Matolcsy Györgyöt. Itt van, és minden kérdésre tudja a választ. 

süti beállítások módosítása