Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Puzsér Róbert: Jáksó talpig demokrata

Négymillió-kettőszázról fölment hétmillió-hatszázra? Fölmehetett volna hetvenhatmillióra vagy hétszázhatvanmillióra is, pont ugyanennyit tehetnétek ellene, ők meg pont ugyanígy röhögnének a képetekbe. Nem is a Jáksóé még a frekvencia! Sőt, a tévészékház se! Hát mit akartok?! Puzsér Róbert olvasói levele.

szentjakso.jpg

Kedves Átlátszó!

Azt hiszem, hogy ezúttal a Jáksó Lacinak a cégével szemben nagyon igazságtalanok vagytok. Először is, miért másztok a nyakára egy olyan jó elvtársnak, aki a Heti Hetesben már számtalanszor bizonyította, hogy talpig demokrata. A demokrata pedig - mint tudjuk - nem fél, nem lop, és főleg soha nem működik együtt az Orbán-diktatúrával. Azt hiszem, hogy most nemcsak túllőttetek a célon, de az én szememben már-már a tisztességeteket, a függetlenségeteket meg a tisztaságotokat is megkérdőjeleztétek azzal, hogy erre a régi, jó balliberális elvtársra ilyen durván rátámadtatok. Hát legyen már határa a gyanakvásotoknak meg a rosszhiszeműségeteknek! Hát hol éltek Ti? Mikor értitek már meg, hogy ebben az országban mindenkinek csak az a közpénz fáj, ami a másik oldalon tűnik el?!

Az MTVA elleni győztes pereitekhez viszont gratulálok! Tudom, hogy nagy dolog az, ha egy apró portál pereket nyer egy olyan állami mammuttal szemben, mint az MTVA, melynek kezén adóforintok kifogyhatatlan tömege gyűlik fel, amiből aztán végtelen mennyiségű ügyvéd beláthatatlan ideig fizethető, hogy a polgárok lehetőleg soha ne tudják meg, hogy mire költi a közmédia a pénzüket. Csakhogy ezúttal attól tartok, hogy kelepcébe sétáltatok. A kiperelt adatok ugyanis egész másról árulkodnak, mint amit Ti sugallani igyekeztek.

Jelentősen túlszámlázta szerződés szerinti járandóságát a Marslakók gyártója?

Számos adatigénylés, három, az Átlátszó által jogerősen megnyert per és egy büntetőfeljelentés után az MTVA végre közzétette alvállalkozói szerződéseit. Persze nem mindet, csak azt a hetet, amit kipereltünk belőlük. Lássuk, hogy mit kaptunk! Mi van A dal, a Fábry, a Magyarország, szeretlek!, a Maradj talpon! és az On the spot gyártására vonatkozó szerződésekben, na és persze mit és mennyiért szakértett Várhegyi Attila cége az MTVA-nak? Mindenek előtt azonban azt, hogy mennyibe került végül a Marslakók az adófizetőknek. Tovább a teljes cikkre.

A lényeget írom: a Maslakók Kft. adásonként négymillió-kétszázezer forintra szerződött, ez aztán valahogy fölkúszott hétmillió-hatszázezerre, így az adózók összesen egymilliárd forint körüli összeget fizettek a sorozat hetvenhat részéért. Tiszerintetek ez gáz. Szerintem viszont kifejezetten visszafogottak a partnerek. Ebben az országban töretlenül tartja magát az a feltételezés, hogy a politikusok meg a vállalkozó spanjaik nokiás dobozokban hordják szét a nép pénzét, holott ez hazugság, ugyanis krumpliszsákokban. Négymillió-kettőszázról fölment hétmillió-hatszázra? Fölmehetett volna hetvenhatmillióra vagy hétszázhatvanmillióra is, pont ugyanennyit tehetnétek ellene, ők meg pont ugyanígy röhögnének a képetekbe. Nem is a Jáksóé még a frekvencia! Sőt, a tévészékház se! Hát mit akartok?! Itt csak a szokásos elmúlt nyolc éves mutyizás zajlik, mintha kétharmad se lenne. Ezek még mindig a békebeli, visszafogott okosságok. Ha igazán nagy tételt lopnának, azt onnan vennétek észre, hogy a jobb kezükkel mindjárt firkálnának róla egy törvényt, miközben a bal kezükkel a krumpliszsákot tömik. Ez, amin a nyálatokat veritek, csak pár fillér, még utánaszámolni se érdemes.

Több belátásra bíztatva Benneteket, tisztelettel:

Puzsér Róbert

süti beállítások módosítása