Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Közgépes közbeszerzések 2013-ban: túl a 430 milliárdon

Csaknem 432 milliárd forint értékben nyert közbeszerzési pályázatokon a Közgép egyedül vagy konzorciumi tagként 2013-ban. Simicskáék cégének nem volt olyan hónapja, amikor 3,5 milliárdnál kevesebb közpénzhez jutott volna egyedül vagy más cégekkel közösen.

1497786_590259194382933_925613046_n.jpg

Összesen 432 milliárd forintot nyert közbeszerzési pályázatokon a Közbeszerzési Értesítőben fellelhető adatok alapján a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. egyedül, vagy konzorciumi tagként. Ez azt jelenti, hogy Simicska Lajos cégbirodalmának zászlóshajója naponta 1,18 milliárd forinttal gazdálkodhatott. A projektek leginkább közúti vagy vasúti építkezések voltak, de akadtak hulladékgazdálkodási feladatok is, és a paksi atomerőműnél is munkát talált a Közgép.

A legeredményesebb hónap az augusztus volt, 75 milliárd forinttal úgy, hogy itt csupán egy megbízásról volt szó. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nagyfelületű javítási, felújítási és rendkívüli időjárás okozta burkolatkárok helyreállítására és útfelújítási munkákra írt ki pályázatot, amelyen a Közgép több konzorcium tagjaként is nyert. Az sajnos az eredményhirdetésből sem itt, sem másutt nem derül ki, hogy a konzorciumi tagok milyen arányban részesednek a szerződés összegéből. A legkevésbé eredményes a március (3,5 milliárd forint), de itt csak egy céggel kellett osztoznia a Közgépnek.

Korábbi összeállításunkban már foglalkoztunk Simicska Lajos és Nyerges Zsolt cégének 2013-as teljesítményével, ám az csak az év első felét fedte le. Akkor közel 30,5 milliárd forintnyi nyertes pályázatot számoltunk össze, amely bőven elegendő volt ahhoz, hogy a legjobban teljesítő hét építőipari cég közé. 

És hogy a Közgép hogyan vélekedik saját sikereiről és tevékenységéről? Kiderül az alábbi, a honlapjukon is elérhető videóból:

süti beállítások módosítása