Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Nem adunk helyreigazítást Gyurcsánynak

Helyreigazítási kérelmet kaptunk jogi képviselőjén keresztül Gyurcsány Ferenctől. A volt miniszterelnök ezzel Rogán Antal belvárosi és Orosz Mihály érpataki polgármester, valamint a tankönyv-államosítás központi cége, a Könyvtárellátó Kft. társaságában találta magát. Abban is, hogy a helyreigazítási kérelemnek nem teszünk eleget.

helyrei.jpg

A kérelem szerint a Mutyimondó cikksorozat egyik írásában valótlanul állítottuk, hogy Gyurcsány Ferenc nem számolt el a vagyonával, illetve hogy semmit nem csinált a pártfinanszírozás ügyében, amikor hatalmon volt. A "semmi" mindkét esetben értékítéletet fejez ki: a volt miniszterelnök cselekvését értékeli súlyosan elégtelennek mind a vagyonával való elszámolás, mind a pártfinanszírozás kapcsán. Ugyanúgy, ahogy ő saját maga az elhíresült őszödi beszédben a kormányzati tevékenységéről arról beszélt, hogy "[é]s közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig."

Külön viccesnek tartjuk a helyreigazítási kérelemnek azt a részét, amelyik szerint egy politikus elszámol a vagyonával, ha a törvények szerinti vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének eleget tesz. Hát, mi nem így gondoljuk. Tizenkét év alatt egyetlen érdemi eljárás sem indult a politikusi vagyonnyilatkozatok miatt, nyilván nem véletlenül: ez a jogintézmény csak a parasztvakításra alkalmas, érdemi átláthatóságra, nodepláne elszámolásra nem. Érdekes módon amikor Gyurcsány Ferenc pártja Orbán Viktort szólította fel a vagyonával való elszámolásra, ők sem a vagyonnyilatkozati eljárás megindítását kérték. Ez a kettős mérce Gyurcsány Ferenc részéről számunkra nem elfogadható.

Ami pedig a pártfinanszírozási kérdéseket illeti. Törvényalkotást javasolni és az átláthatóság érdekében cselekedni, az két külön dolog. Pártelnökként semmi nem zárta el Gyurcsány Ferencet attól, hogy átláthatóvá tegye pártja gazdálkodását, vagy hogy megakadályozza a saját bevallása szerint tisztázatlan források felhasználását. Nem tette. Szerintünk a "semmivel" szemben a "valami" itt kezdődött volna.

Állunk a per elé.

süti beállítások módosítása