Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Tényleg nincs diplomája a zöldhatóság vezetőjének

A kormany.hu oldalon hosszú idő után nyilvánosságra hozták (PDF) az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség (OKTVF) főigazgatójának önéletrajzát, amely egyértelműen bizonyítja: korábban helyesen állítottuk, hogy egyetemi diplomája és akkreditált doktori fokozata sincs a zöldhatóság vezetőjének.

kati.jpg

A hatóság működésével és a főigazgató hiányos végzettségével kapcsolatban felmerült kifogásokról korábban a HVG és az Atlatszo.hu is cikket írt.(itt és itt ) A Parlamentben Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterhez számos kérdést intéztek az ügyben és Jávor Benedek országgyűlési képviselő a blogján is több bejegyzésben részletezi az esetet. Fazekas miniszter nyilatkozataiban többször is kiállt Tolnainé mellett, akit 2012 márciusában állami kitüntetéssel is elismert. Az OKVTF főigazgatója a nevét a mai napig Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalinként írja alá, annak ellenére, hogy a most közzétett önéletrajzából egyértelmű, amit már korábban is sejtettünk: nemcsak a doktori cím nem járna a főigazgatónak, de egyetemi végzettsége sincs. A  Magyar Nemzetnek korábban adott interjúban a névhasználat kapcsán egyébként Tolnainé azt mondta: egy okmányirodai elírás miatt kénytelen  “dr”-t a neve elé tenni.

Mivel más diplomám is van, nekem erre a diplomára és a vele járó címekre nem volt szükségem. Nem az volt a fontos, hogy doktorim legyen, érdekelt a bűnmegelőzésről szóló képzés kurzusa. 2004-től 2007-ig nem is használtam a doktori címet. Az okmányirodában azonban beírták a diploma alapján a személyi igazolványomba.”

Tolnainé végzettségén kívül a munkastílusát is többen kifogásolják, de a nyilatkozók közül szinte mindenki névtelenséget kért a főigazgató “messzire elérő kezére”  hivatkozva. Az Atlatszo.hu-t megkereső  korábbi OKVTF alkalmazott azt mondta, sokszor sírva ment haza munkából az ottani légkör, és elsősorban a szakmailag kifogásolható vagy egyenesen vállalhatatlan döntéseivel szemben bírálatot, ellentmondást nem tűrő Tolnainé viselkedése miatt. Tolnainé nem mindenkivel ennyire szigorú, fiának menyaszonyát például ki is tüntette. Víg Lívia a lőrinci polgármester, Víg Zoltán lánya. Ebben a városban Tolnainé cége, a Kertes 1997 Kft.  2009- ben és 2010-ben is több millió forintos tanácsadói megbízást kapott a polgármesteri hivataltól. Erre a kapcsolatra Jávor Benedek is felhívta a figyelmet egy korábbi bejegyzésében:

Lőrinciben, ahol a közlekedésfejlesztéstől a kerékpárút-építésen át a városközpont-fejlesztésig számos projektben működött közre, egy helyi blog (amúgy a KDNP hatvani választókerületi blogja, mely kormányellenes uszítással aligha vádolható), így számol be 2010 májusában a képviselőtestületi ülés kurta-furcsa lezárásáról, abban a minutumban, amikor Tolnainé szerepe felmerül:

Pedig a könyvvizsgáló kiválasztására kiírt pályázat elbírálása az egyik képviselő hölgy számára Cavinton felírását is eredményezte, a polgármester úr kuruzslóvá is avanzsált a sok más profi módon ellátott szakmája mellé… Itt persze előfordult egy svédcsavar is, mert mikor Jánosi László képviselő úr rákérdezett a projekt menedzser Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin (Katika) vállalkozásainak metamorfózisára, amelyek sorába illeszkedik ezen könyvvizsgáló is, hirtelen bezárták a testületi ülést, majd a bezárást szünet elrendelésévé módosították. Valami olyasmi körvonalazódik, hogy Tolnainé vállalatai írják ki a pályázatokat, majd pályáznak, majd pedig elbírálják a pályázatokat… Valószínűleg nem ingyen zajlik ez a belterjes gazdálkodás, de majd az ügyvéd úr kibogozza – hacsak nem véletlenül ő is a Katika egyik strómanja..."

Lőrinci városától 2010-ben közel hét és fél millió forintnyi megbízást kapott a Kertes 1997 Kft. A 2011-es és 2012-es szerződésekről egyelőre nincs informácó a  város weboldalán. Tolnainé Balmazújváros számára is készített hasonló városfejlesztési tanulmányt  és pályázati anyagokat, míg 2008-ban Törökszentmiklós számára egy vízrendezési projekthez írt megvalósíthatósági tanulmányt négymillió forintért.

Egyetemi diplomája sincs a zöldhatóság vezetőjének?

Meghiúsult az OKTVF főigazgatójának parlamenti számonkérésére tett kísérlet: a kormányoldal összezárt Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin mögött. Pedig nem sikerült eloszlatnia a doktori címének eredetét és az egyetemi végzettségét övező homályt, szakmai életrajzát pedig többszöri kérésre sem hozták nyilvánosságra, mert „nem közérdekű adat”. Az atlatszo.hu kiderítette, hogy Tolnainé környezetmérnöki végzettsége egy továbbképzést takar, és hogy az őt doktorrá avató „egyetem” amerikai székhelyén a Manowar metálzenekar kiadója működik. A rendőri vezetőket is maga mögött tudható álegyetemet működtető lovagrend Magyarországon egy olyan testőrszövetséggel áll szimbiózisban, amely a Belügyminisztérium évtizedes partnere. Tovább a teljes cikkre.

süti beállítások módosítása