Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Heti Mutyimondó: védjük meg a magyar mutyit!

Tatár kitüntetést kap egy magyar oligarcha, spanyol turisták lopakodnak be a magyar Országgyűlésbe, korrupt román miniszter mutyizik magyar állampolgárságért. Veszélyben van a magyar korrupció évszázados hagyománya. Mong Attila lapszemléje.

demjan.jpg

Felettéb gyanús események zavarták meg a köznyugalmat az elmúlt héten, ezek pedig mind-mind azt jelzik, hogy lassan itt az ideje egy mutyivédelmi megbízott kinevezésének a Nemzeti Együttműködés Rendszerében.  Nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy merániak, románok, spanyolok és tatárok hajtanak erre a védett hungarikumra, kezükbe akarják kaparintani a tudást, rabul készülnek ejteni a kimagasló mutyistákat.

Kezdődött azzal, hogy spanyol anyanyelvű látogatók több alkalommal is az eredetire megtévesztésig hasonló, hamisított jeggyel lopakodtak be az Országházba, magukat turistának álcázva jártak keltek ezen a szent helyen. Vajon mit akartak megszerezni? A trafikmutyi lebonyolításának titkos terveit? Esetleg magát Lázár Jánost? Aztán itt van a hír, hogy a Tatár Köztársaság gazdaságának fejlesztéséért végzett két évtizedes munkájáért kitüntették az egyik legnagyobb magyar oligarchát, Demján Sándort. Vajon Demján ezzel végleg tatár szolgálatba állt? Mi lesz itthon az ingatlanpanamákkal? Ki fogja ezentúl  a kívánatos euróárfolyamot meghatározni a magyar népnek? És mit akarhat Magyarországon az egyik mutyista román miniszter, aki a hírek szerint állampolgárságért folyamodott? (Sőt a hírek szerint tömegesen élnek vissza a külföldiek a magyar állampolgárság-kérelmekkel.) Kérdezem tehát, mivel foglalkozik a felelős magyar kormány, ahelyett, hogy végre a talpára állna és megvédené a magyar mutyit a külföldi behatolástól?

Nem engedhetjük meg azt sem, hogy Brüsszel szabja meg mit lehet, mit nem! Nem fogadhatjuk el az uniós zsarolást sem, most hogy elzárták a pénzcsapokat azt sejtetve, hogy gondok lennének a magyar pályázatokkal. Egyrészt, mint ebből a cikkből kiderül, problémák mindenhol vannak, tehát nincs különösebb oka annak, hogy minket jobban szivassanak, mint másokat. Másrészt, nálunk igenis szépen, rendezetten mennek a dolgok. Hol van még a mutyinak olyan elválólagos rendje, mint nálunk, ahol pont azután indulhat jelentős csatornaberuházás egy alföldi városban, hogy kiderült, a korábbi polgármester kezébe került az uniós pénzek szétosztásának felügyelete? Honnan ered az az innováció, hogy egy kiírt pályázat űrlapjait az utolsó pillanatban kell úgy módosítani, hogy a csókosok nyerjenek, a többiek meg szívjanak? Hol költözhetnek be a polgármester rokonai a falumúzeumba? És hol van még olyan, hogy néhány napos rossz idő elmossa az uniós beruházást, hogy jól újra lehessen pályáztatni a javítást?

Érthető, hogy a világ meg szeretné szerezni a trafikmutyi lebonyolítása során felhalmozott tudást, de ne adjuk! Most ugyan az egyik szánalmas vesztes az úgynevezett jogállamra hivatkozik, perelni akar, azt remélve, hogy visszaszerzi az üzletét, mások egy óriásplakátkiállításon élik ki a tiltakozási hajlamaikat, de a kutyák szerencsére csak ugatnak, a karaván pedig rendben halad. A trafikmutyi mindeközben, mint egy élő organizmus, lombkoronát növeszt: a legújabb intézkedés-tervezettel a hipermarketektől akarják elvenni a már megnyert koncessziójukat. Ugyanígy nemzetközi népszerűsítést érdemel mindaz, ami a takarékszövetkezeti szektor lenyúlása során történt. Szó sincs ugyan kisajátításról, mondja most egy kisebbfajta PR offenzíva során a folyamat levezénylésével megbízott illetékes, miközben az egész pont olyan,  úgy jár és úgy is hápog, mint egy kisajátítás. (És még van, aki azt gondolja, hogy majd a cégbíróságok fogják visszadobni az új alapszabályokat. Ha-ha-ha)

A nemzetközi hírű magyar korrupció ökoszisztémája is védendő érték, ebben a táptalajban terem, ebben az éltető napsütésben virágzik, ebben a csapadékban gazdag klímában nő nagyra a mutyi. A titkosság, a titkolózás, az adatok elrejtése, eltüntetése például fontos eleme ennek az ökoszisztémának. Az MTVA itt simán megteheti azt, hogy több bírósági ítélettel dacolva sem ad ki fontos szerződéseket, az MLSZ honlapjáról egyik napról a másikra el lehet tüntetni az adófizetőkre tartozó adatokat, el lehet rejteni a polgárok elől a számukra fontos információkat például az államadósság gyászos alakulásáról, és ki lehet tenni az újságírók szűrét a miniszterelnök leendő vejének tanyájáról, amikor legitim kérdéseket tesznek fel a család gyarapodásáról.

Ne engedjük, hogy mindez idegen fennhatóság alá kerüljön! A magyar mutyi a nemzeti önrendelkezés része!

Néhány további érdekes olvasnivaló itthonról és külföldről.

Már csak néhány napjuk van az önkormányzatoknak, hogy részesei lehessenek Rákay Philip maratoni választási műsorának. Egymilliárd a tét, mondjuk kérdés, mennyi marad a településeknek, ha sokan állják körül a tányért.

Friss számítások szerint 130 milliárd forintnyi közpénzből épülnek a stadionok. Most direkt nem kérdezem meg, ebből mennyi lélegeztetőgépet lehetne venni, mert azokból már biztos Dunát lehetne rekeszteni. Közben a felcsúti csodastadionról kiderült, hogy nem felel meg a nemzetközi előírásoknak. Vagy megfelel. Vagy mégsem. Összefoglaló itt, kizárólag értőknek.

Színház az egész világ: az atlatszo.hu a héten kiderítette, hogy a TAO-támogatásokból fantomszínházak is vígan élnek, Alföldi-darabja pedig furcsa módon eltűnt a Vígszínház terveiből, pont azután, hogy kiderült Eszenyi Enikő, jelenlegi igazgatóval szemben elindul egy kormánypárti jelölt is.

A lottóra költött pénzünkből jut a kormányzati think-tanknek, a Századvégnek is, egy másik hasonló intézet pedig - szinte ingyen -  új honlapot indított, hogy ellensúlyozza a kormányzat munkájával szemben a külföldi pénzügyi körök által terjesztett hazugságáradatot.

Titokban kapnak fizetésemelést minisztereiktől az államtitkárok, mert nyilvánosan ciki.

Még nem száll a Sólyom, máris abban reménykednek a tulajdonosok, hogy kiemelt nemzetgazdasági beruházásnak minősítik őket, élelmiszeripari védjegyet akarnak bevezetni, és nagyokat nyilatkoznak. Ambíció tehát van, egy kis szerénység sem ártana főleg, hogy kiderült egy és más azokról, akikkel társulnak.

Elmarasztalta az MSZP-t az adatvédelmi biztos, mert nem vigyáztak a kommunisták adataira és a meztelen nős plakátokra.

A J.P. Morgan & Chase bankház ellen vizsgálatot indított az amerikai tőzsdefelügyelet, mert külön programot működtetett a kínai elitcsemeték alkalmazására, aminek nyilvánvalóan korrupciós célja volt. A gyakorlatot más ázsiai országokban is alkalmazták.

Kínában tovább zajlik a Bo Xilai elleni per, ami sokat elárul az országról. Érdekes linkek a perről: itt, itt, itt, itt és itt.

A Facebookon keresztül gyűjtött kenőpénzt valaki, aki a közösségi oldalon egy dél afrikai politikusnak adta ki magát.

Túlélő-rovatunk hírei: Litvániában egy vesztegetési ügy gyanúsítottja egy vállalat igazgatóságba ejtőernyőzött, Brazíliában maradhatott a Parlamentben, egy svájci jogász pedig egy 19 századi festményt dobott be annak érdekében, hogy szabaduljon az előzetesből.

Snowden (ki más) kapta a német whistleblower díjat, amit évről évre a legbátrabb szivárogtatóknak adnak, de mint ebből az összeállításból kiderül, a hozzá hasonló whistleblowereknek nincs könnyű életük.

Mong Attila 

süti beállítások módosítása