Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Heti Mutyimondó: mutyista mutyistának farkasa

Acsarkodók rontják a magyar korrupció nemzetközi díjakkal elismert színvonalát: rombolják a hírnevét, feljelentésekkel gátolják az üzletmenetet, és persze oda akarnak pisilni, ahova nem lehet. Mong Attila lapszemléje.

mutyi.jpg

Miközben a magyar korrupció csodájára jár a világ, idehaza csak a szokásos széthúzás van ezen a területen is: a nemzeti együttműködés helyett a nemzeti betartás rendszere uralkodik, amelyben a mutyista legnagyobb farkasa sajnos éppen a másik mutyista. Pedig itt lenne végre az alkalom, hogy ország-világ előtt megszilárdítsuk a magyar mutyimodell világuralmát, amelyet aztán bárhol könnyedén másolhatnának, ahol fejlett korrupciós infrastrukturát akarnak kiépíteni. Természetesen hozzáértő magyar szakemberek segítségével, a magyar know-how felhasználásával.

Mert a világhírnév már kétségtelenül a miénk. Itt  van először is gyönyörűszép nyelvünk, amely nem csak a káromkodások tekintetében kínál kimeríthetetlen lehetőségeket, hanem - mint  BBC eheti összeállítása is kiemelte - a mutyizmusokban is verhetetlen. A Transparency International legfrissebb világjelentése szerint ráadásul további nyelvi fejlődés is várható, hiszen a hazai korrupció - a kiváló  magyar termőföldnek,  a kivételes éghajlati viszonyoknak,  a tehetséges, találékony népességnek köszönhetően - virágzik, egyre nagyobbra növekszik, ráadásul úgy, hogy közben a hazai lakosság ezt nem csak tűri, hanem kifejezetten örül neki. Arra a kérdésre, hogy jelentene-e bármilyen ügyet, ha szembetalálkozna eggyel is, a meggyőző többség azt felelte, hogy természetesen nem, és így valószínűleg azt is helyeselné, hogy eljárás indult a Zöldhatóság vezetőjének szennyesét kiteregető névtelen bejelentő ellen, miközben a szennyes tulajdonosa nyugodtan alhat.

Természetesen örömünk egyelőre nem lehet maradéktalan, és nem csak azért, mert a széthúzás miatt elesett a Magyar Vitorlásszövetség, amelytől így el kellett vonni az ellopandó pénzt, vagy mert szegény Matolcsy Györgyöt is támadják, mert a saját minisztériumával fordíttatta le világnyelvekre kitűnő könyvét.

Ezen apró kellemetlenségeken túl is nyilvánvaló, hogy vannak még sajnos elég sokan, akik nem értették meg az idők szavát, akik az összefogás helyett az acsarkodást választják.

A nemzeti trafikok például - most már lassan a kétkedők is beláthatják -  szép és kulturált helyek, amelyek láttán az embereknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, tényleg megjöhet a kedvük a dohányzáshoz. Ehhez képest vannak, akik népszavazást szeretnének kezdeményezni, hogy központilag csökkentsék a trafikosok árrését, vagyis szegényedjenek el. Mások nemtelen eszközökkel támadják azokat akik, mint Palcsó Tamás énekes mondja “komoly erőfeszítések” árán és az “összetartó családnak” köszönhetően, tehát még véletlenül sem Lázár János unokahugának hála jutottak hozzá a maximális öt koncesszióhoz. Megint mások azt sejtetik, hogy a 18-as karikával ellátott üzletekben postás-trafikos-fideszes pornófilmet forgatnak, és persze arra kíváncsiak, ki van felül, vagy olyan jelentéktelen ügyekkel foglalják el magukat és olvasóközönségüket, hogy miért nem lehet az átlag zuglóiaknak pisilni, de legalábbis körbenézni Papcsák Ferenc milliós beruházással megépített vécéjében. Plusz még azt is tudjuk, hogy még mindig ezrével nyomják fel egymást különböző ügyekben a magyarok, ahelyett, hogy szépen csendben maradnának, és maguk is részt vennének a hazai korrupciós innováció fejlesztésében. Ezek az emberek természetesen annak sem örülnek, hogy a trafikok éjszakai szeszárusítási joghoz is juthatnak, mert csak azt látják, hogy emiatt aztán még nagyobb az esélye, hogy a trafikmutyiból kimaradt kommunista kisboltok tönkremennek.

Így Hoppál Péterhez, a Fidesz szóvivőjéhez hasonlóan csak remélni tudjuk, hogy mindez csak a nemzetközi baloldal ármánykodása, tehát hamarosan lecsillapodnak majd a kedélyek, vagy/és - mint Wittner Mária remélte a héten - az égi igazságszolgáltatás lecsap a kétkedőkre, valamint a bajnaista hajdúbétes maffiára.

A magyar helyzet ugyanis - mint a már idézett nemzetközi felmérések is bizonyítják - immár megérett arra, hogy még jobban teljesítsünk,  nagyívű elképzeléseket valósítsunk meg ezen a téren is. Nem elégedhetünk meg azzal, hogy aprópénzek ellopására fecséreljük a drága magyar tudást. Nem szabadna, hogy az ilyen visszahúzó erők gátat vessenek annak, hogy végre a trafikügyben bizonyító Lázár János szakértő kezeibe kerüljön az uniós pénzek szétosztása,  vagy, hogy volt titkosszolgák feltámasszák a magyar légitársaságot, amely a Malév sajnálatos tönkremenetele óta tátongó űrt töltene be. Az eltüntetendő milliárdok vágyakozóan várnak az okos megoldásokra.

Magyarország több mutyit érdemel!

További érdekes olvasnivalók itthonról és külföldről.

A magyar igazságszolgátatás jobban teljesít: a rendőrség elkapott egy 15 éves iskolai lógót, aki igazolást is hamisított magának. A gyerek ellen vádat  emeltek.

Lopják, mint a cukrot, avagy hamis számlákkal milliárdokat csalt el a cukormaffia.

A magyarországi árvízkárosultak részére Erdélyben gyűjtött pénz egy Tőkés Lászlóhoz közeli egyesület számlájára került.

Hasít a Mezőkövesd Zsóry FC: Tállai András focicsapata feljutott az NB1-be és jelentős állami támogatáshoz, valamint kedvezményekhez juttott, de azért a legjobb sportállások még mindig Orbán Viktor közelében vannak.

A Mutyimondó elején idézett Transparency International jelentés mindenhol jelentős visszhangot váltott ki. Az arab világban azzal foglalkoznak, hogy a helyzet a forradalmak óta, ha lehet, még rosszabb lett, Csehországban az emberek egyhatoda rendszeresen ad kenőpénzt állami alkalmazottaknak, Dél Afrikában a megkérdezettek fele.

A Kremlben újra írógépeket vásárolnak, hogy megakadályozzák a számítógépes dokumentumok kiszivárgását. Ugyanekkor halála után elítélték Szergej Magnyickijt, aki előbb milliárdos korrupciós ügyeket hozott nyilvánosságra, majd letartóztatták és a börtönben meghalt.

Rendőrök szállták meg Iszlam Karimov üzbég diktátor lányának villáját Saint-Tropezben, miután nemzetközi nyomozás zajlik egy korrupciós ügyben, amelyben a hírek szerint a svéd TeliaSonera telefoncég is érintett.

Mong Attila

süti beállítások módosítása