Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

A hét videója: Ahol a világon a legrosszabb melegnek lenni

Vannak olyan helyek a világon, ahol nem parlamenti fizetésért buziznak egyes politikusok mielőtt megkérik a rajongóikat, hogy ne pártjelképpel a kézben menjenek ártatlanokat verni. Uganda a világ legrosszabb helye homoszexuálisoknak, leszbikusoknak, vagy egyszerűen azoknak, akik szerint mindenkinek a magánügye, hogy kit hogyan szeret.

Uganda a világ azon több mint 40 országa közé tartozik, ahol illegális a homoszexualitás. Ha valakiről kiderül, hogy meleg, azt a családtagok kitagadják, az illető több éves börtönbüntetésre számíthat, de leginkább a halálbüntetést követelő polgártársak, ex-barátok, rokonok verik véresre, olykor halálra a nyílt utcán. Ez történt David Kato-val is, akit nem egy külföldi internetcím és szerver mögé bújó, saját magát lejárató szélsőséges weboldal vett fel a köcsöglistájára, hanem a melegnek tartott embereket címlapjukon azonosító újságokban való megjelenés után lincseltek meg. Az akár életfogytiglani börtönnel büntetett melegek mellett azok is bíróság elé kerülnek, akikről kiderül, hogy nem jelentettek fel valakit, aki meleg lehet.

Talán nem meglepő, hogy ezeket a szabályokat nem egy erőszakos kisebbség erőltette a népre: az ugandai lakosság 95%-a szerint büntetni kell a homoszexualitást. A közvélekedés és az amerikai evangelisták által támogatott keresztény hitszónokok szerint amúgy sem lehet melegnek születni, az csak egy külföldről importált szórakozás, ami az igazi afrikai kultúrát veszélyezteti. Ide kalauzol el minket a BBC teljesen átlagos angol férfinek kinéző, amúgy nyíltan meleg rádiós dj-je, Scott Miles.

süti beállítások módosítása