Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Szerzőnk beperli a józsefvárosi polgármestert

Visszatámadt Kocsis Máté az atlatszo.hu cikkére: a cikk állításait nem cáfolta és helyreigazítást sem kért, de valótlan és sértő állításokkal illette a cikk szerzőjét. Zsidai Péter pert indít, mert a közleménnyel a polgármester megsértette jóhírnévhez való jogát.

lakcim 2.jpg

„Kocsis Mátéval való konfliktusa 2008 és 2010 közötti időszakra tehető, amikor Zsidai Péter megpróbált Józsefváros Önkormányzatánál szerződéshez jutni, amit Kocsis Máté elutasított. Azóta szinte havi rendszerességgel jelentet meg lejárató cikkeket a Józsefváros polgármesteréről” – egyebek mellett ez olvasható a Józsefvárosi Önkormányzat kommunikációs irodája által kiadott közleményben, amelyben Zsidai Péter az atlatszo.hu-n megjelent, a polgármester édesapja által is szervezett voksturizmusról szóló cikkére reagálnak.

Kocsis Máté, illetve a polgármester álláspontját tolmácsoló önkormányzati kommunikációs iroda ezzel valótlanságot állít, hiszen a tényfeltáró cikk szerzője, Zsidai Péter a józsefvárosi önkormányzatnál nem próbált szerződéshez jutni - amennyiben a közlemény arra utal, azt sugallja, hogy megbízáshoz szeretett volna jutni a hivatalnál e két év során.

Mivel ilyen nem történt, ilyen kezdeményezése soha sem volt, ez egy súlyosan valótlan állítás - a józsefvárosi polgármester szándékosan vagy szándéktalanul torzító, hamisító emlékezetének nem tudni, mi az alapja. Addig nem is jutott el a kifejtésben a közlemény, hogy bármivel igazolja a polgármester állítását. Érthetően, mivel szerzőnk soha nem próbált szerződéshez jutni Józsefvárosnál. Erre vonatkozó adat mai napig nem létezik, létezhet.

Az kétségtelen tény, hogy 2009 folyamán a józsefvárosi önkormányzat megtagadta annak a vizsgálati jelentésnek a kiadását, ami a Corvin-projekt pénzügyi átvilágításáról készült, és titkosította azt. Lehet hogy így értette a „szerződéshez jutni” kifejezést Kocsis Máté? A szerző azonban emiatt nem kezdett lejárató cikkeket megjelentetni a polgármesterről, hanem megszerezte a dokumentumot és közzétette.

Szerző nem vitatja, hogy több, a józsefvárosi önkormányzat működését érintő ügyet a nyilvánosság elé tárt. Legutóbb azt, hogy a munkaügyi bíróság az önkormányzatot arra kötelezte, 6,5 millió forintot fizessen volt köztisztviselőjének, akit a polgármesternek, Kocsis Máténak írt három sms miatt rúgtak ki, mondván, méltatlanná vált tisztségére. Beszámolt arról is, hogy a józsefvárosi jegyző, aki felső szintű jogi végzettség nélkül dolgozik, és helyette az aljegyző szignálja az iratokat, hogyan kapott önkormányzati bérlakást. Felidézte a Terfort utcai Hunyady-palota eladásának körülményeit, ami miatt rendőrségi nyomozás indult. Az új Teleki-téri piac késedelmes megvalósulását is szóvá tette, követte a Corvin-negyed projekttel kapcsolatos rendőrségi nyomozás fejleményeit, melynek indulásáról elsőként adott hírt évekkel ezelőtt, és ugyancsak elsőként hívta fel a figyelmet a Horthy Társaság vezetőire, akik között a polgármester apja, a közokirat hamisítás miatt megrovásban részesített Kocsis Sándor is megtalálható.

Voksturizmus: Fiktív lakók a Kocsis-házban a választások előtt

Közokirat hamisítás miatt megrovásban részesítették a Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté édesapját. Kocsis Sándor Abaújlakon alpolgármesterként vette ki részét abból az akcióból, aminek köszönhetően a 2010-es önkormányzati választások előtti napokban 30 választókorú állampolgárral gyarapodott az addig 90 fős falu lakosainak száma. Öt személyt jelentett be a Kocsis-család házába. Tovább a teljes cikkre.

Persze ezzel még közel sem sikerült tisztázni a polgármesteri közlemény valamennyi állítását. „Kocsis Máté édesapja, Kocsis Sándor soha nem követett el semmilyen bűncselekményt. Minden ezzel ellentétes állítás miatt az érintett büntető- és polgári jogi eljárásokat fog kezdeményezni.” A szikszói ügyészség ugyanakkor Kocsis Sándort, Kocsis Máté édesapját gyanúsítottként megrovásban részesítette, mivel bizonyítottnak látta, hogy ötrendbeli közokirat hamisítást követett el. Esetében olyan bűntettről van szó, amit nem büntettek, a büntető törvénykönyv 71. paragrafusát alkalmazva megrótták, mivel cselekménye már nem veszélyes a társadalomra. Az ügyészségi határozat (PDF) 10. oldalán a következő fontos félmondat olvasható: „Kocsis Sándor gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte.” Kocsis Máté közleményéből az következne, hogy Kocsis Sándor saját maga ellen fog büntető eljárást kezdeményezni.

Helyreigazítást az atlatszo.hu-tól mindenesetre nem kértek, Zsidai Péter viszont beperli a józsefvárosi önkormányzat polgármesteri hivatalát, azt kérve a Fővárosi Törvényszéktől hogy mondja ki: a közleménnyel az alperes megsértette jóhírnévhez való jogát.

süti beállítások módosítása