Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Kínai ügyvéd is árulja a letelepedési kötvényt Pekingben

Az atlatszo.hu értesülése szerint egy a magyar illetékesek által eddig nem említett kínai ügyvéd is részt vesz a Letelepedési Magyar Államkötvény árusításában. Az ügyvéd cégének honlapja szerint már két kínai állampolgár meg is kapta a letelepedési engedélyt, kötvényvásárlásért cserében.

szkina.pngSzijjártó Péter, a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos potenciális kötvényvásárlókkal Kínában, forrás

 

Wang Yuhong külföldi letelepedésre szakosodott ügyvéd Kínában. Cége, a Twins honlapja szerint elsősorban kanadai, ausztráliai és egyesült államokbeli emigrációval foglalkoznak, de nagyon lelkesen reklámozzák a magyar letelepedési államkötvényt is. Az egyik cikkük szerint már két kínai állampolgár túl is van a procedúrán: egy 51 éves nő és 53 éves férje 2013. április 6-án kérte a vízumot, 15-én befizették a 250 ezer eurós díjat és május 24-én már meg is kapták a tartózkodási engedélyt. A honlap egyik posztjában egyenesen a világ leggyorsabb bevándorlási projektjeként emlegetik a magyart. Kiemelik, hogy a portugál, spanyol vagy ciprusi gyakorlathoz képest jóval könnyebb teljesíteni a feltételeket, cserébe viszont a letelepedők élvezhetik az EU minden előnyét, de felhívják a figyelmet az ingyenes magyar egészségügyi ellátásra, a remek közbiztonságra és a színvonalas oktatásra is.

A cég vezérigazgatója nem más, mint Wang Yuhong, aki a honlapon elérhető információk alapján 1987-ben végzett a pekingi egyetemen, a jogi végzettségét 1993-ban szerezte meg Sidney-ben. Számos nemzetközi munkában vett részt, cégét, a Twinst 1996-ban alapította és a cég honlapján elhelyezett fotók tanúsága szerint előszeretettel pózol külföldi politikusok társaságában.

2012122738024829.jpgWang Yuhong Koszorús Lászlóval a parlamentben, forrás

Ez már csak azért is érdekes, mert Rogán Antal, a Parlament Gazdasági és Informatikai Bizottságának elnöke nem említette Wang Yuhongot azok között, akik Kínában árulhatják a kötvényt. Rogán a kajmán-szigeteki Hungary State Special Debt Fund tulajdonosaiként Simon Mut, a Hajdú-Bét egykori vezérigazgatóját, Boros Attilát, valamint Lian Wangot és Jonathan Chant említette, akik szerinte feddhetetlenek az üzleti életben. Ehhez képest az atlatszo.hu értesülése szerint Wang Yuhong 2012. december 17-e és 20-a között maga is Budapesten tárgyalt, sőt, közös kép is készült róla Koszorús Lászlóval, a gazdasági bizottság alelnökével. Szintén a magyar letelepedési kötvény árusításában vesz részt Wang Yuhong cégének munkatársaWu Wanliang, aki 14 évig dolgozott a kínai Külügyminisztériumban, majd a budapesti kínai nagykövetség munkatársa lett.

Ahogy arról már korábban írtunk, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) 2013. április 9-én kötött szerződést a Hungary State Special Debt Fund nevű céggel Kínában és Vietnamban áruljon Letelepedési Magyar Államkötvényeket magyarországi tartózkodási engedélyt kérelmezők számára 250 ezer euróért darabonként. Később az Országgyűlés gazdasági bizottsága három további cég számára is engedélyezte a letelepedési kötvények forgalmazását: a Máltán bejegyzett Discus Holdings Ltd. Dél-Afrikában, Indonéziában, Kenyában és Nigériában, míg a ciprusi székhelyű Innozone Holdings Ltd. Cipruson és Indiában forgalmazhatja a speciális államkötvényeket, a budapesti Arton Capital Hungary Pénzügyi Tanácsadó Kft. pedig Szaúd-Arábiában.

süti beállítások módosítása