Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

256,7 millióért hirdetik, hogy minden szuper

Közadatigénylésben kérte ki az atlatszo.hu a "Magyarország jobban teljesít"-kampány részletezését. Az önfényezés összköltsége bruttó 256,7 millió, ebből 108 millió a közterületi megjelenésre ment el, a nyomtatott és online sajtóban pedig a Metropol tarolt 47,7 millióval, de a Magyar Nemzet sem járt rosszul.

mjt.jpg

Giró-Szász András kormányszóvivő február 25-én jelentette be, hogy tájékoztatási akciósorozatot indít a kormány, hogy ismertesse a lakossággal az elmúlt két és fél évben elért eredményeket: Magyarország ma nemcsak az előző kormányoknál, hanem sok európai országnál is jobban teljesít. Giró-Szász elmondta, hogy az 1 hónapos akció időtartama alatt 24-25 területről, szakpolitikai kérdésről adnak majd bővebb tájékoztatást; minden háztartásba eljuttatnak egy tájékoztató füzetet, valamint óriásplakátokon, és televíziókban, rádiókban, a nyomtatott sajtóban, valamint online felületeken is hirdetni fognak az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel korábban kötött szerződés keretén belül; a pontos elszámolást pedig az akció végén teszi majd közzé a Miniszterelnökség.

Március végén meg is jelentek az alattuk sétáló emberek fejében kavargó gondokkal szöges ellentétben álló üzeneteket hordozó óriásplakátok, a belső lapokon olvasható cikkekre nyelvet nyújtó egészoldalas hirdetések az újságok hátulján, a Matolcsytól hangos gazdasági rovatokban a dicsekvő internetes bannerek, a tájékoztató füzetecskék a postaládákban, és a "Ki tud többet a Szovjetunióról" című régesrégi vetélkedőre hajazó központi honlap is elindult.

Vágó Gábor LMP-s képviselő írásbeli kérdésére válaszul Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes azt közölte április 19-én, hogy "A kormany.hu kormányzati weboldalon létrehozott aloldal fejlesztése és üzemeltetése külön forrást nem igényelt, azt a Kormányzati Internetes Kommunikációért Felelős Helyettes Államtitkárság munkatársai végezték."

Semjén tájékoztatott arról is, hogy a Miniszterelnökség a a kormány kedvenc médiacégével, az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel a 2013. és 2014. évi kommunikációs feladatainak ellátására 550 millió Ft + Áfa értékben kötött vállalkozási keretszerződést, ebből 231,5 millió forintért rendeltek meg médiaelemeket a "Magyarország jobban teljesít" kampánnyal kapcsolatban.

A KiMitTud-on keresztül ezután közadatigénylést nyújtottunk be a kampány részletezésére vonatkozóan a Miniszterelnökséghez, amit határidőben, korrekten megválaszoltak. Tájékoztattak, hogy a kampány nyomtatott, online és közterületi megjelenésének időszaka 2013.03.25-04.30., és arra való tekintettel, hogy a teljesítés igazolása még folyamatban van, csak a megrendelt szolgáltatásokról tudnak információt adni, a tényleges kifizetések azonban ezektől az adatoktól eltérhetnek. A kampány (várható) tervezési és gyártási költsége bruttó 21.914.311 Ft, a médiavásárlás (várható) költsége bruttó 231.527.031 forint. Ugyanakkor azt írták, hogy a nyomtatott, online, és közterületi kampány várható összköltsége nettó 202.147.609 Ft lesz, ami már bruttó 256,7 millió.

A nyomtatott sajtóban való megjelenésre bruttó 87 milliót költöttek. A legtöbb, 9 megjelenés az országos Metropolban volt bruttó 24,5 + 3 millióért, és még egy megjelenést kapott az észak-kelet-magyarországi száma bruttó 1,5 millióért. Ezt követi a Magyar Nemzet, Magyar Hírlap és a Napi Gazdaság 4-4 megjelenéssel, bruttó 9,5 millióért, bruttó 5 millióért, és bruttó 3 millió forintért. 3-3 megjelenés jutott a Blikknek és a Heti Válasznak, 2-2 a Nők Lapjának - nekik plusz egy 2,5 millióért - és a Demokratának, 1-1-nek pedig örülhetett a Népszabadság, a Népszava, a Story, a Világgazdaság, és még néhány lap.

Az online sajtóban való megjelenésre bruttó 36,3 milliót költöttek. Ebből 20 milliót a Metropolnál, 4 heti - vagyis a kampány teljes időtartama alatti - megjelenésre. Közel 11 milliót fizettek az Index.hu-n és a hozzá tartozó oldalakon (Velvet, Sportgéza, Totalcar) megjelenő hirdetésekre, az MNO Belföld rovatának csupán 3, a Hír24-nek pedig 2 millió jutott.

A közterületi megjelenés értéke bruttó 108 millió forint. Kétszer ezer darab óriásplakát összesen 22 millióért, kétszer ezer darab citylight összesen 60 millióért, és kétszer kilencven darab ragasztott teljes oszlop reklám majdnem 26 millióért. Azonban a Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a március végi időjárásra való tekintettel, a sérült plakátok javítása miatt további 370 plakát utángyártása vált szükségessé, bruttó 3,2 millió forintért.

(kép innen)

süti beállítások módosítása