Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Angliában a zombi-apokalipszis védekezési terve is közérdekű adat

Miközben Magyarországon a kormány bevallottan azért akarja csorbítani az állampolgárok közpénzek fölötti ellenőrzésének jogát, mert megkönnyítettük a közérdekű-adat igénylések beadását, Angliában a nyilvánvaló trollkodásokon sem akad fenn a hatalom. Bár biztos vannak helyi Cser-Palkovics Andrások és Rogán Antalok, úgy tűnik nem ez a jellemző.

ZOMBIE-APOCALYPSE-large570.jpg

Telegraph híre szerint közérdekű-adat igénylésben érdeklődte meg egy állampolgár a Védelmi Minisztériumtól, hogy mégis milyen terveik vannak egy zombi-apokalipszis ellen. Mivel  közérdekből nyilvánosnak (egyszerűen fogalmazva) olyan adat tekinthető, mely az állampolgárok által befizetett adóból működő intézmények munkájáról szól, a Minisztérium nem úgy titkolózott, mint például a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő az E.On felvásárlásának ügyében, vagy az MTVA, amikor milliárdos költségű szerződésekről érdeklődtünk náluk, vagy éppen fenyegetőzött, mint az Erzsébet Utalványforgalmazó. Hanem végezték a dolgukat és válaszoltak.

Így aztán kiderült, hogy bármely apokaliptikus esemény során "Anglia újjáépítését és támadás előtti ragyogásának visszaállítását" a Miniszterelnöki Hivatalnak megfelelő intézmény végezné. A Védelmi Minisztérium nem úgy passzolta át a válaszadás felelősségét, mint az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Malév-papírok ügyében, hanem egyszerűen leírták a kérdezőnek, hogy az ország irányításának fegyveres átvételére még az élőhalottak elleni harcban sem lenne lehetőségük, kizárólag a hatóságokat segítenék a harcoló alakulatok. Egy másik adatigénylés Bristol önkormányzatához futott be, ahol szintén készségesen elmondták, hogy többek közt milyen figyelemfelhívásokat tennének közzé a médiában ahhoz, hogy ne alakuljon ki pánik, de a lakosok is gyorsan és hatékonyan eliminálni tudják a hörgős- harapós veszedelmet.

És ez nem vicc, hanem tényleg megtörtént. Magyarországon viszont a trafikbotrány közepén gyorsított eljárásban akarja elvenni a kormány az állampolgárok jogát attól, hogy megtudják, mire költik az adójukat. Ha szeretne Ön is olyan országban élni, ahol egyszer nem hogy a valóban fontos közadatokért nem kell perre menni, hanem akár a titkos zombiellenes terveket is kiadják, akkor írja alá petíciónkat!

A atlatszo.hu, a TASZ, a K-Monitor és a Transparency International Áder Jánosnak küldött nyílt levelét letöltheti innen (PDF)

Az atlatszo.hu petícióját itt lehet aláírni

Kép és forrás innen.

süti beállítások módosítása