Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Anonymous-együttműködéssel vádolnak egy Reuters-alkalmazottat

A több, mint 23000 twitteres követővel rendelkező Matthew Keys-t, a Reuters közösségi média szerkesztő-helyettesét a Los Angeles Times egyik cikkének meghekkelésében való segítséggel vádolja a kaliforniai bíróság, írja a Guardian. A 26 éves szerkesztőt nem sikerült elérnie a Guardian-nak, de a Reuters szóvivője szerint az eset akkor történt, amikor Keys még egy sacramento-i tévénél dolgozott.

matthew-keys-twitter-008.jpg

A vádirat szerint a nagyszámú médiaszakértő, újságíró által követett Keys AESCracked néven egy chatszobában "gyerünk basszatok szét valamit" felkiáltással adta át a belépési jogosultságokat egy sharpie nevű hacker-nek. Keys közreműködése a vicceskedő cikk-hackban 10 év szabadságvesztés, 3 év feltételes szabadságra bocsátás és 250000 dollár büntetésbe fájhat.

A hacker csoporttal többször is összefüggésbe hozott szerkesztő 2011 márciusi akciója az Obama adminisztráció egyre keményebb internetes bűnözés elleni fellépéseibe futott bele. Legutóbb Aaron Swartz, internetszabadságért küzdő webzseni követett el öngyilkosságot, melybe családja szerint az ügyészség eljárása kergette bele.

süti beállítások módosítása