Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Argentínában, Brazíliában, Uruguayban is járt a közmédia kuratóriumának elnöke

Megalakulása óta 2,5 millió forint értékben utaztak a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjai szakmai kiküldetésre a világ több pontjára – derül ki a KiMitTudon beadott közérdekű adatigénylésből. A legköltségesebbek az amerikai kontinensre tett utak voltak és a leggyakrabban a kuratórium elnöke utazott külföldre.

A közmédia 2010-es választások utáni átalakításának egyik eleme volt a közszolgálati médiumok (Magyar Televízió, Magyar Rádió, Duna Televízió, MTI) kuratóriumainak, illetve tanácsadói testületének megszüntetése. Mindezt ésszerűsítéssel és költségmegtakarítással indokolták, így a több kuratórium helyett létrejött egy: a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma. Ennek tagjai Balogh László, elnök, Bencze Izabella, Ilosvai Gábor, Kránitz László, László Miklós, Németh Vladimír, Silhavy Máté és Varga Szilvia

A kuratórium tevékenységével kapcsolatban arra voltunk kíváncsiak, hogy a megalakulása óta a tagok mennyi külföldi úton vettek részt és ez mennyibe került. A közérdekű adatigényre adott válaszból kiderül, hogy 2011 márciusa és 2013 februárja között 14 hivatalos kiküldetésre költött a Közszolgálati Közalapítvány összesen 2,5 millió forint értékben, főként európai utakra, de az úticélok között szerepel Kanada, Brazília vagy Tajvan is. A legdrágább utak az amerikaiak voltak: az Egyesült Államok-beli és kanadai út repülőjegy- és szállásköltsége 358 ezer forint volt, míg az argentin-brazil-uruguay-i körúté 322 ezer forint. A kuratóriumi tagok napidíjat is kaptak, átlagosan 80-90 eurót, összesen bruttó 5405 eurót. A legtöbbet Balogh László elnök utazott, összesen 14 helyre, őt követi Kránitz László, az MSZP delegáltja két úttal és Silhavy Máté, a Jobbik delegáltja, az egyetemistákról listát készítő ELTE BTK HÖK volt tagja, egy úttal (volt olyan kiküldetés, amelyre többen is utaztak).

kozszkuratorium.jpg

Kép innen.

süti beállítások módosítása