Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Önszántából adott nekünk adatot az MTVA

Különleges esemény a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal futó bő féltucat perünk és számos további adatkérésünk történetében: az alkotmányos és törvényi válaszadási kötelezettségét szinte önként teljesítve, jogerős ítélet nélkül teljesített egy adatkérést az MTVA.

boldog.jpg

Arra voltunk kíváncsiak, hogy az Alapnak milyen kiadásai és bevételei származnak – az újonnan megkezdett – mozifilm-forgalmazási tevékenységéből. Választ nem kaptunk, pereltünk, ami önmagában is elegendőnek bizonyult, minthogy a per első tárgyalásán a bevételekre és kiadásokra vonatkozó összesített adatokat kaptuk meg, a most csütörtöki második tárgyalási napon pedig – peren kívüli egyeztetésünket sikerrel zárva – a részletes adatokat. A pert a bíróság együttes kérésünkre megszüntette, a megkapott táblázatokkal pedig végre közzétehetjük az adatkérésig bemutatott egyetlen MTVA-film, egyben évtizedes távlatban az első közpénzből forgalmazott mozifilm, a „Boldogság nem jár egyedül” című francia komédia bevételeinek és kiadásainak listáját.

A boldogsághoz számos út vezet. Tekintve, hogy az adatkérésünk 2012. október 24-én született, biztos, hogy lett volna ennél rövidebb is.

A „Boldogság nem jár egyedül” című mozifilm MTVA általi forgalmazása, bevételek és kiadások listája itt elérhető (PDF)

süti beállítások módosítása