Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

A rádió székházában Orbán igazáról győzködték a diáktüntetőt

Rejtett kamerás felvétel jutott a birtokunkba arról, hogy magukat rádiós újságíróknak mondó személyek a kormány és a miniszterelnök igazáról győzködték a december 17-i diáktüntetés után a közszolgálati Magyar Rádió székházába bebocsátást nyert szociológus hallgatót.

2012. december 17-én a Humán Platform oktatási és kulturális ügyek miatt tartott Szalay utcai tüntetéséről több ezer ember, főleg gimnazista és egyetemista diákok a Kossuth tér és a Nagykörút érintésével a Rádióhoz vonultak. Úgy gondolták, hogy Orbán Viktor szombaton megrendezett Fidelitas-os álkonzultációja és a keretszámok eltörléséről tett (azóta már többszörösen átírt) bejelentése nem egyezik a követeléseikkel.

radio_origo_tubazoltan.jpgfotó: Tuba Zoltán, [origo]

A tüntetőket a rádiónál rendőrsorfal és Stein Róbert tartalomigazgató várta, aki közlése szerint felsőbb utasításra nem engedi a hallgatók és a Humán Platform pontjainak beolvasását, de szívesen átveszi azokat. A tömeg szavazás alapján úgy döntött, hogy ezzel nem elégszik meg. Harmadik próbálkozásra Tóth Fruzsina első éves szociológia hallgató bejutott az épületbe, majd a 21 órai híradás első híreként a műsorvezető szerkesztve ugyan, de beszámolt a diákok követeléseiről.

Érdekes dolgok történtek azonban odabent. Az atlatszo.hu-hoz eljutott rejtett kamerás felvétel alapján önmagukat újságíróként meghatározó, általunk nem ismert MTVA alkalmazottak a kormány igazáról győzködi a hallgatót. A rádió munkatársa korábbi interjúira hivatkozva azt is állítja, hogy az elvonások miatti szénszünet nem érint vizsgákat, azonban ez sem igaz. Nem interjúszituáció volt, így megállapíthatjuk, hogy a közrádió dolgozói saját véleményükként kérték számon a miniszterelnök szavait a diákon. Hogy ez az eljárás megfelel-e az adóforintokból működő közrádiótól elvárható hozzáállásnak, annak eldöntését Kedves Nézőinkre bízzuk.

mtva vs diáklány from atlatszo.hu on Vimeo.

FRISSÍTÉS: Mint megtudtuk, Stein Róbert mellett a videón szereplő hölgy Kocsis Éva, a 180 perc nemrég a Lánchíd Rádiótól a közrádióhoz került műsorvezetője.

süti beállítások módosítása