Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

A szex ára

Miközben a magyar emberkereskedelem már olyan szinten rontja a legális holland bordélyok hírnevét, hogy a helyi köztévé is foglalkozik a helyzettel, a szomszédos országokban sem jobb talán még rosszabb a helyzet. Mimi Chakarova bulgáriai származású újságíró és sajtófotós majdnem egy éve megjelent dokumentumfilmjét még nem vetítették hazánkban, a film honlapján lévő részletek viszont így is elég sokkoló képet mutatnak a kelet-európai szegénységből sokszor rokonok, barátok javaslatára menekülő, de végül a kényszer-prostitúció börtönébe kerülő fiatal lányok életéről.

The Price of Sex (Trailer) from CIR on Vimeo.

A film, ami megnyerte többek közt a Human Rights Watch filmfesztivál filmkészítői bátorságot elismerő Nestro Almendros díját is, a moldáv, román és bolgár kényszerprostitúciót kutatja az anyaföldön, közel-keleti olajhatalmakban és nyugaton. Az okok magyar szemmel sem ismeretlenek: szegénység, kilátástalanság, ismerethiány, gyenge és korrupt állami szervek, tehetetlen civil szféra. A következmény pedig minden esetben egy tragikus élettörténet.

Nem spoilerezünk tovább, a Price of Sex oldalon sokkal több részlet nézhető meg a filmből angolul, de a trailer és az alább látható fejezet is elég sokat mutat a megrázó tényfeltáró dokumentumfilmből.

Sex Trafficking: How it Works from CIR on Vimeo.


Mivel tudjuk, hogy a kényszerített szexmunka nem áll meg a schengeni határoknál, küldtem egy közérdekű adatigénylést a Ki Mit Tud rendszerén keresztül az ORFK-nak az utóbbi tíz év emberkereskedelemmel kapcsolatos ügyeiről. Kiváncsian várjuk a választ, és amint megjött, beszámolunk róla itt az Átlátszó blogon.

Ajánljuk még: Magyar lányok minden sarkon - Népszabadság

süti beállítások módosítása