Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

4,4 millió forintért utaztak külföldre a közmédia kurátorok

2013. február és december között a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjai 4,4 millió forint értékben utaztak külföldi hivatalos utakra. Két tag 19 napos ausztráliai utazása volt a legdrágább, összesen 2,384 millió Ft-ba került, plusz fejenként bruttó 1.280 euró napidíjat kaptak. Korábbi cikkünk folytatása.

kuratorium.jpg

A közmédia 2010-es választások utáni átalakításának egyik eleme volt a közszolgálati médiumok (Magyar Televízió, Magyar Rádió, Duna Televízió, MTI) kuratóriumainak, illetve tanácsadói testületének megszüntetése. Mindezt ésszerűsítéssel és költségmegtakarítással indokolták, így a több kuratórium helyett létrejött egy: a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma. Ennek tagjai dr. Balogh László, elnök, dr. Bencze Izabella, Ilosvai Gábor, Kránitz László, László Miklós, Németh Vladimír, Silhavy Máté és Varga Szilvia, illetve Mandur László, akit az országggyűlés a 2013. november 18-i ülésén választott a kuratórium tagjává.

2013 februárjában már kikértük a Kimittudon, hogy 2011-es megalakulása óta a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjai mennyi külföldi úton vettek részt, és mennyibe kerültek ezek az utazások. Akkor megírtuk, hogy megalakulása óta 2,5 millió forint értékben utaztak külföldi hivatalos utakra a kuratórium tagjai, december elején pedig megkérdeztük ugyanezt a február óta eltelt időszakra vonatkozóan.

A Közszolgálati Közalapítvány válaszából kiderül, hogy február óta 13 hivatalos külföldi úton vettek részt a kuratóriumi tagok, összesen 4.400.388 forint értékben (bár az összeg még nem tartalmazza dr. Balogh László elnök és dr. Bencze Izabella november végi ötnapos londoni útjának, valamint dr. Balogh László december eleji egy napos genfi útjának szállásköltségét, mert az ezekről készült számlák az adatszolgáltatás időpontjában még nem álltak rendelkezésre a tájékoztatás szerint). A kuratórium tagjai főként Európába utaztak, de ketten-ketten utaztak Dél-Koreába és Ausztráliába is. Ez utóbbi út volt a legdrágább az összes közül: dr. Ilosvai Gábor és Kránitz László 19 napos kiküldetésének repülőjegy- és szállásköltsége összesen 2.384.086 forint volt, emellett pedig 1.280 eurós napidíjat kaptak fejenként. 

Dr. Balogh László levele és a kimutatás a részletes adatokról:

süti beállítások módosítása