Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Nincs megjeleníthető elem

Vastagbőr

Nincs megjeleníthető elem

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

26,5 millió forint Kovács Ákosnak az MTVA-tól

Nem csak a közrádiók új szignáljainak megírására szerződött Kovács Ákos zenész cége a közmédiával az elmúlt néhány évben: más zeneszerzési feladatokat is vállalt és koncertfilmeket is készítettek közösen. Közérdekű adatigénylésben kértük ki a szerződéseket.

1467347_580166718725514_520627403_n.jpg

12 millió forint értékben írt zenét az MTV Zrt. és a DTV Zrt. részére 2012-ben Kovács Ákos – derül ki abból a szerződésből, amelyet a KiMitTud közérdekű adatigénylő portálon keresztül kértünk ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaptól. Az dokumentum szerint a zenész a tévécsatornák arculati, képi elemeihez illő 119 zenei anyag megírására, zenei hangszerelésére és felvételére szerződött cége, a Fehér Sólyom Bt. által üzemeltetett stúdiókban.

12 millió forintot kapott Ákos a rádiószignálokért

Végre megkaptuk azt a szerződést, amelyet a közmédia kötött Kovács Ákossal új rádiószignálok készítésére. Ezek alapján a zenész cége 12 millió forintot kapott, ami – bár a szolgáltatás speciális jellegére tekintettel nem nagyon lehet összevetni piaci árakkal, versenyeznie pedig nem kellett a megbízásért – korrektnek tűnik. Most már csak azt nem tudjuk, hogy miért volt szükség az információ megszerzéséhez bírósági perre. Tovább a teljes cikkre.

Ugyanebben az évben a Szigeten megtartott Ákos-koncertből készül 38 perces videofelvétel levetítésében is megállapodtak, 1 millió forint plusz áfa értékben. Egy évvel korábban A Katona imája című koncert felvételére kötöttek szerződést, az 50 perces film rögzítéséért és levetítésének jogaiért az MTVA 1,4 millió forintot fizetett. A harmadik megkapott szerződésben a 2011-es, Arénában tartott koncert hangfelvételének felvételeit rögzítették: ezért 100 ezer forintot fizetett az MTVA és a dokumentum szerint 2011. december 26-án adták le a felvételt először a Petőfi Rádióban és ezután még egy évig birtokolták a jogokat. A korábbi, peres úton megkapott szerződéssel együtt eddig tehát az elmúlt három évben 26,5 millió forint értékben szerződött a zenész cége a közmédiával.

Amint arról már korábban írtunk, Kovács Ákos készítette az MTVA számára az új rádiószignálokat, ugyanannyiért, mint a tévészignálokat, 12 millió forintért. A szerződésben összesen 220 darab szignál szerepel (22 szignál csatornánként eltérő hangszereléssel készült változata). A szerződést csak pereskedés árán tudtuk megszerezni az MTVA-tól, a közérdekű adatigénylésünket elutasították. A per elindítása előtt Kovács Ákost is megkerestük, ám ő sem bizonyult segítőkésznek. A dolog érdekessége nem maga a szerződés összege volt, azt mi reálisnak ítéltük meg, hanem az, hogy korábban 320 szignálról beszélt a közmédia, és maga Ákos is, ezért kértük ki a Fehér Sólyom Bt.-vel kötött összes szerződést, hátha kiderül, hova tűnt 100 szignál. Sajnos, nem így történt.

süti beállítások módosítása