Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Szavazz ránk a Goldenblogon

HTML doboz

Kövess minket!

FacebookTwitterRSSVimeoTumblr

elofizetok.png

Atlatszo.hu a facebookon

Hirdetés

Támogasd Te is az atlatszo.hu-t

NAV_polo.jpg

Atlatszo.hu

Legfrissebb kommentek

Ténytár

  • loader.gif
  • loader.gif

Google hirdetés

Az MTVA tavaly 122 millió forintért rendelt egy hitlerista cégtől

Az MTVA műsorkészítő alvállalkozóként látja el megbízásokkal a Dextramedia Kft. nevű céget, az atlatszo.hu adatai szerint tavaly 122 millió forint értékben rendeltek tévéműsorokat tőle. Az atv.hu értesülése szerint ez a cég gyártotta a nemzeti radikális N1 TV internettévé híradóját is, amely jelentős államférfiaknak járó tisztelettel emlékezett meg Adolf Hitler születésnapjáról.

hitler.jpg

"1933-ban pártja elsöprő győzelmet aratott a demokratikus választásokon. Rövid idő alatt talpra állította a tönkretett, nyomorba döntött Németországot, ahol példátlan gazdasági, társadalmi, erkölcsi, kulturális fellendülés vette kezdetét. A II. világháború következményeként az angolszász és bolsevik szövetségesek győzelme a német nép és vezérük bukását okozta. A történelem talán legismertebb politikusának emléke azóta is a győztes nagyhatalmak politikai boszorkányüldözésének első számú célpontja”- hangzott el két évvel ezelőtt az N1 híradójában.

A Dextramedia Kft. az atv.hu-nak sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy 2011-ig ők álltak a nemzeti radikális  N1 TV mögött, árulkodó viszont, hogy a Dextramedia hivatalos honlapjának domain-tulajdonosa ugyanaz, akié az n1tv.hu. Emellett a dextramedia.hu-val azonos IP-címmel rendelkezik a hvim.hu, ami a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom honlapja, és a zagyvagyula.hu, amely a Jobbik országgyűlési képviselőjének a honlapját takarja - írta az atv.hu. A Hírszerző korábbi cikkéből kiderül, nemcsak jobbikos, fideszes szál is van ebben a cégben: a Dextramédia egyik tulajdosona Moys Zoltán, aki Lezsák Sándornak, az Országgyűlés fideszes alelnökének a veje.

Az Átlátszó birtokába jutott MTVA büdzsé alapján a közmédia a Duna TV-n keresztül 2012-ben három műsort is tervezett a  fideszes rokon cégével, a végén pedig kettőért fizetett is. Az egyik ilyen a Munka-társ című műsor, ami epizódonként 1,6 millió forintba, összesen 46,2 millió forintba került, a másik pedig a Hazajáró, ami epizódonként 2,45 millió forintba, összesen 75,98 millió forintba került, összesen tehát 122 millió forintot fizetett 2012-ben a köztelevízió a jobboldali műsorkészítőnek.

A táblázatban szerepel egy "Kúltúrális helyszínelők" című műsor is (így, két hosszú ú-val…), amelyből a tervek szerint 26 részt készített volna el a cég, ám ebből tavaly nem lett semmi. Az MTVA az atv.hu kérdésére, miszerint nem tartják-e aggályosnak, ha a közmédia műsorokat rendel egy olyan cégtől, mely korábban neonáci műsort is gyártott, azt közölte: a Dextramedia Kft. semmiféle kétes tartalmat nem gyárt azok szerint a szempontok szerint, melyek alapján az MTVA befogad egy-egy műsort. 

92 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://atlatszo.blog.hu/api/trackback/id/tr915177585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

vmalcsik 2013.03.29. 15:43:41

Szerintem a Hazajáró c. turistamagazin az elmúlt 25 év legjobb sorozata a köztévében. Kedves Átlátszó, ezt vegye figyelembe és ne basztassa a Dextramediát!

Egy Hazajáró-rajongó

willdataa 2013.03.29. 19:41:49

Így hazudnak a zsidók. Ha valaki tárgyilagosan tájékoztat valakiről, arra azt mondják hogy azt élteti.

Charlie Firpo 2013.03.29. 20:52:10

Sztem ha vki Hitlerről, mint rendkívüli államférfiről készít egy műsort, az egyáltalán nem zárja ki a megfelelő szakmaiságot. Miért ne rendelhetnék olyan embertől egy szolgáltatást, aki mondjuk akár Hitlert, Sztálint vagy a t..köm se tudja ki tart nagynak, ha az adott szakmában profi, minőségi munkát csinál. A blogíró kirekesztő, ha vkit nem a munkája alapján hanem a politikai véleménye szerint ítél meg. Kettős mérce ideje lejárt, hitelesebb lett volna ha az lenne probléma, hogy az adott munkát 5X áron csinálja meg, mint a piaci átlagár.

NapiKamuhír 2013.03.29. 22:15:14

Ajvé, mi lesz most? -.-"

bigthereal 2013.03.29. 23:31:28

hitler nem volt rendkívüli államférfi?

azt nem tették hozzá, hogy rendkívül jó vagy rendkívül rossz...

átlagosnak viszont semmiképp sem nevezhető

tcom 2013.03.29. 23:42:21

Az érdekes az lesz, amikor az újnácik Orbánt éltetik. De ő nyilván már nem is cigány származású, hanem Jackson módjára verbálisan kifehérítette magát.

Tragikomikus, ahogy Orbán tudomást sem vesz cigányságáról, amikor a cigányokról beszél. Vannak a munkakultúrára nevelendő romák és van ő, aki életében nem dolgozott valódi munkahelyen. Biztosan megállná a helyét a kurucinfón. Többször hallottam, hogy megbeszéli a jogászaival... Akkor mi a faszért költött rá az állam? Nem jogász? Igaz, nagyívű nemzetmentés közben nincs idő jogszabályokat olvasgatni. Az maradjon a jogászoknak.
Igaz-e dr. Orbán Viktor?

uma 2013.03.29. 23:49:52

Ted Bundyról számos barátja egybehangzóan állította - és ők mégiscsak ismerték -, hogy kifogástalan modorú, rokonszenves férfi volt. Stílusos, jóképű, meggyőző férfi, akinek szerették a társaságát. Erről nem is érdemes többet vitatkozni.

tcom 2013.03.29. 23:50:22

@Charlie Firpo:

Igazad van. Talán az 5x-ös árról kellene beszélni.
Szarjuk már le mennyi haláltábor túlélő, vagy azok leszármazottja, jóérzésű ember háborodik fel, ha a szüleiket, rokonságukat a halálba juttató Hitlerről dicsőítő filmet készítő bandát az állam támogatja.
A szart sem érdekli, ha néhány elmebeteg neonáci szélsőjobbos, unatkozó, kisebbségi komplexussal küzdő, zavaros elméjű ember mit készít szabadidejében, de hogy ezt az állam támogassa?

Jenyei 2013.03.30. 00:21:09

@willdataa: b+, de nagy féreg vagy.

Jenyei 2013.03.30. 00:23:42

@tcom: Valamint a sz@rt sem érdekli, ha ilyen elmebeteg tévé elmebeteg munkatársnője megy el b@szogatni Alföldit, hogy mán micsoda rusnya szíindarabot teccett művelni, amit igaz hogy nem láttam, mert annyira rühellem. Rohadt egy világ lett itt. Ezeket a tetveket tüntetik ki szakmányban.

tcom 2013.03.30. 00:33:21

@willdataa:

Eltévedtél! Kurucinfo, esetleg KáDerMP-fidesz.hu.
Ott vannak a mélymagyar nagymagyaarok Orbán "hófehér" Nemzetvezető supportjával.

mg007 2013.03.30. 00:38:57

"Az MTVA tavaly 122 millió forintért rendelt egy hitlerista cégtől"

Ki nem szarja le...

tcom 2013.03.30. 00:41:41

@Jenyei:

És ez még csak a kezdet. Jelenleg a Kedves Vezető éppen szélsőjobb vitorlájából próbálja kifogni a szelet, igaz mellett ügyel a kommunista módszerek bevezetésére is.
Képzeld el mi lesz itt, amikor 2014-ben csak a jobbikkal lesz meg a többsége a parlamentben?

Akkor aztán indul csak az IP-rendőrség!
Nem is tudom miért kell ezt megvárni ebben az örök vesztes országban?
A magyar képtelen vezérkultusz hamis bűvölete nélkül élni, képtelen alkalmazkodni a megváltozott világhoz. Európa közepén egy pusztuló ugar lesz, ahogy 1000 éve indult.
De az igazi kérdés lesz-e rezsicsökkentés, és nyugdíjemelés a polgárháború alatt?

Orbán, nemzetvezető-elvtárs! Ön szerint?

tcom 2013.03.30. 01:03:58

Bréking:

Kim Dzsongun elfogadta Orbán Viktor meghívását a jövő hónapban Magyarországon megrendezendő Nemzeti Internacionáléra.
Ez azért is örvendetes, mondta Orbán Viktor, mert a népi Korea nélkül nem lenne teljes a demokráciában élen járó országok képviselete, ha nem lenne jelen a koreai Kedves Vezető. Mint ismeretes a tanácskozáson képviseli magát a világ demokratikus krémje, mint Fehéroroszország, Ukrajna, Venezuela, Kuba, Etiópia, Argentina. Jelentette a Simicska-nyúsz hírügynökség.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.30. 01:28:24

Aha.

Tehát az ATV a hivatkozás.

Az az ATV, amelyik úgy ír Che Guevaráról, hogy nem határolódik el és vet keresztet CG minden említése után? Mi több, romantikus színben tünteti fel?

atv.hu/cikk/20110306_meghalt_che_guevara_motorostarsa

Nem mintha nem szarnám le.

De miért nem lehet elfogadni, hogy Hitler egyeseknek kitűnő államférfi volt?

Vagy éppen Che Guevara?

És mi a fasznak kell állandóan elhatárolódni?

Határológgyon el az Átlátszó is.

Meg az LMP is, mert tőlük váltak ki azok, akik azzal a Bajnaival akarnak szövetkezni, aki annak a koalíciónak volt a miniszterelnöke, aminek a tagja vagy 10-szer szerepelt már az ATV-ben Kálmán Olgánál. Annál az ATV-nél, amelyik nem 6árolódott el Che Guevarától.

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.03.30. 01:52:23

@Negyvenértelmiségi:

Nem az ATV a hivatkozás, hanem az, hogy egy olyan cég kapott állami megbízást, amelyik korábban Hitlert kissé szebb színben feltüntető műsort is készített.

Az ATV-nek is megvan a maga baja, de az ATV az MTVA-val ellentétben nem használ közpénzt
műsoraira.

Sorrendben tehát:

Magáncég A Kft.
Hitler film (kissé habos és babos)
MTVA mint megbízó
Állami (illetve köz-) pénz
Magáncég A Kft.
122 Mió Ft.
Szerintem a cikk problémafelvetése tette érhető.

CG-t értem, de majd akkor tessék reklamálni, ha az MTVA- az ATV-t bízza meg egy 122 milliós melóval.

A két semmire se jó banda, fidesz és az mszp ennek az országnak a baja.

nincs_nick 2013.03.30. 02:21:10

Az említett műsort nem láttam, de a szöveggel mi a baj?

"1933-ban pártja elsöprő győzelmet aratott a demokratikus választásokon." -> Ez így történt. Más kérdés előtte/utána mit történt az ellenzékkel, de nem lehet mondani, hogy bármi veszély is fenyegette 1933-ban Hitler nép általi megválasztását.

"Rövid idő alatt talpra állította a tönkretett, nyomorba döntött Németországot" -> Azt hiszem ezen sincs vita. Pont ez adta Hitler nagy népszerűségének alapját. Ezt még anno az angolok is elismerték és nem győzték üdvözölni mert addig sem az akkori angol rendszerre veszélyes szocializmus/kommunizmus terjedt Európában.

", ahol példátlan gazdasági, társadalmi, erkölcsi, kulturális fellendülés vette kezdetét." -> Hát ez véleményes, de mivel végre jutott pénz pl. oktatásra, ezért so-so elfogadható.

"A II. világháború következményeként az angolszász és bolsevik szövetségesek győzelme a német nép és vezérük bukását okozta." -> Ebbe nem lehet belekötni, a szövetségesek nyertek.

"A történelem talán legismertebb politikusának emléke azóta is a győztes nagyhatalmak politikai boszorkányüldözésének első számú célpontja" -> Legismertebb (nem népszerűbb) politikus? Talán, de lehet, hogy Herodes-t vagy Mao-t többen ismerik. Politikai boszorkányüldözés folyik ellene azóta is? Attól függ, mit nevezünk annak. Ha azt, hogy pl. angol média máig túlkompenzál talán azért mert anno erősen támogatták ottani vezető politikusok/médiaszemélyiségek, akkor van benne valami. Azt se feledjük, hogy bár Mao v. Stalin messze több ember ölt meg (nem mintha ez mentene bárkit is, aki egyáltalán ártatlan embert ölt) mégis a nyugati világban egyértelműen Hitler a gonosz megtestesítője. Nyilván ennek politikai/társadalmi okai vannak. Még Hitler esetén a korai támogatásokat be lehet állítani elszigetelt magánakcióknak, addig Stalin v. Mao esetében máig nem tud szembenézni önmagával a nyugat. De lehet nem is akar...

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.30. 06:05:00

Pedig épp mostanában született ítélet, miszerint Magyarországon nincsenek is nácikok! Bizony!

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.30. 06:08:41

@willdataa: megnézném a bájos pofikádat, ha valaki Sztálinról adna ilyen műsort, majd kapna zsíros, állami megbízást, hogy állna a szád!
Bár a zsidózásodból ítélve, szerintem azt sem tudod, ki volt Sztálin. Ahhoz eggyel több agysejt kellene, mint amennyi neked van.

Mindfield 2013.03.30. 06:55:57

@proxy user: Ezeknek mindegy, hogy Sztálin vagy Hitler, csak valami kemény csávó legyen akinek az ideológiája alapján lehet hőbörögni meg a másik kiirtását kilátásba helyezni mindenféle homályos ideológia alapján.

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2013.03.30. 07:16:06

@proxy user: Majd akkor ugassál, ha hőnszeretett dzsidaid (a dé-t nem ejtjük) bocsánatot kértek amiért szamuely féle emberpatkányokról utcákat neveztek el Magyarországon.
Vagy esetleg bocsánatot kérnek amiért szájmon peresz Magyarország és Lengyelország felvásárlásáról nyilatkozgat.

Bár mindegy is, három dolgot sosem mond egy dzsidó (a dé-t nem ejtjük):
1. bocsánatot kérek
2. igazad van, tévedtem
3. köszönöm, elég lesz

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.30. 07:24:23

Vajon egyszer megérjük majd azt, hogy a rasszista náci istenke kiválasztott csürhe gondolkodás föl lesz számolva Magyarországon?!

Emberek... senkit sem különböztetünk meg politikai vélemény kinyilvánítása miatt! A "nácik (na cion, nem ember) ellen sem szabad uszítani... mert akkor beigazolódik az állításuk!

Vajon mikor kerülnek sittre az e-féle rasszista elemek?! Akik mások emberi mivoltát kétségbe vonják?!

Bele kell olvasni az emberi jogok egyetemes nyilatkozatába! A történések miatt nem a "nácik" lettek megjegyezve okozónak... hanem azok... akik elnyomták a nemzeti önrendelkezésüket...

Akik kétségbe vonták a közbeszerzésekhez való nemzeti jogot, vagy a saját irányításaikhoz való jogot...

Egyik nemzet nem szól bele a másik irányításába... nem részesedik a közbeszerzéséből, az adóiból... kulturális intézményeit nem vezeti... tiltott... egyik nép nem uralkodik a másik fölött!

Minden nemzet képes az önrendelkezésre.. nem kell nekik másiknemzetből való uralkodó... mert az hülyének és alacsonyabb rendűbbnek tartja őket

és jajj kettős állampolgár vagyok... de szemetek ezek azalacsonyabbrendűek, hogy nem akarnak irányítónak.. engem az istenke kiválasztottját...

Ezek hülyék az önrendelkezéshez.. nekem kell azt csinálniiiii!

Már régen Magyarországon is minden nemzetnek teljeskörű gazdasági, politikai és kulturális autonómiájának kellene lennie!

Maximum szövetségi állam irányítana...

Ezek hitlereznek?! Amikor saját magukat nem veszik észre... hogy az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát ők nem tartották be?!

zajos1 2013.03.30. 07:26:18

@tcom: Rasstista vagy-e? Mindig öröm látni, a hazudozó és cigányozó balliberálist, ezután ebben a témában hiteltelen vagy....
@proxy user: Ami neked is hiányzik, mert Sztálin alatt a zsidók helyzete bizony sokszor nem volt jó (politikai ellenfelet látott bennük, hiszen a kommunista párt vezetői és alapító nagy részt közülük került ki.), lásd a zsidó orvosok perei, vagy a pogromok (hegedűs a ház tetőn pont ezzel foglalkozik.)
@De hol van Columbo felesége?: Most már nem, de amúgy is tudja mindenki, a LÓVÉ a Hit gyülitől jön, ezért érzékenyek, mert teljesíteni kell a megbízó felé...

Azt leszögezem, utálom az összes tömeg gyilkost, de Hitler csak kis pista Sztálinhoz, vagy Mao-hoz képest...

zajos1 2013.03.30. 07:29:22

@tcom: Mondd, ezért menyit fizetnek neked? Elég sokat, ha elviseled, hogy bolondnak nézzenek. Minden estre nem tudtam, hogy a pszichiátriáról is lehet kommentálni...

Blogger Géza 2013.03.30. 07:42:22

@tcom: Szerintem se várd meg. Húzzál el a rasszista szövegeiddel együtt, és ne halljunk rólad többet. Szevasz.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.30. 07:44:07

@zajos1: az objektív riporthoz az is hozzátársul...

hogy Hitler nem biztos, hogy tudott az emberek megsemmisítéséről!

Ilyen típusú felelősség megállapítás soha nem történt...

Ellenben nagyon sok afrikai és ázsiai nép köszönheti nekik a szabadságukat...

Szóval a hitlerista dicsőítést nem lehet elnyomni...

Blogger Géza 2013.03.30. 07:45:06

@nincs_nick: Az a bajuk, hogy szerintük ha valaki megemlíti Hitlert, akkor csakis holokauszt témakörben lehet beszélni róla. Minden más elítélendő. Ez olyan, mint régen, amikor csak úgy lehetett beszélni az USÁ-ról, hogy ott fajüldözés van , és verik a négereket. :)

Pamuk 2013.03.30. 07:50:57

A dologban az a lényeg hogy tudd és lásd, a háttérben politikai adok-kapok működik.

Érdekes módon manapság csak azoknak a vállalkozóknak megy, akik a centrumtól jobbra, vagy erősen jobbra foglalnak helyet.

A nagyon jobbra oldal meg ott liheg mostanában minden pénzosztásnál, és én ezt egyszerűen undorítónak érzem. Olyan dolog ez, ami ellen minden jóérzésű magyar embernek szót kell emelnie!

Casaba 2013.03.30. 07:51:09

@Negyvenértelmiségi: nem tudom, hogy sikerült párhuzamot vonnod Hitler és Che között. Javaslom, kicsit járj utána a témának, és fel fog tűnni, néhány apró különbség kettejük tetteiben:
-egyikük faji alapon különbséget kívánt tenni emberek között, melynek az eredménye a sok millió áldozat (csak mi magyarok lettünk e miatt 1 millióval kevesebben), másikuk népektől, nemzetektől függetlenül a társadalmi egyenlőtlenség ellen harcolt
-a cél érdekében egyikük sosem vállalt részvételt veszélyes akciókban, másikuk tudatosan vállalta személyes megsemmisülését Kubától Kongón keresztül Bolíviáig.

szólj, ha megvan a megoldás!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.30. 07:52:18

@Blogger Géza: Pedig a nemzetközi jogi irányelvek... sem a németeket teszik felelőssé...

A NATO tagállamokat... a németek a gyarmati rabszolga tartó és piac kontrolláló nagyhatalmak miatt kényszerültek fegyverkezésbe! Pl. a gumi európai piacokra való szállításának a tiltása, a gyarmatokról...

Az 1945-ös jogi nyilatkozatok, nem a japánokat és németeket vonták felelősségre, hanem a NATO tagállamoknak jelentett jogi korlátozást...

Virág et. 2013.03.30. 08:03:12

Aki itt mosdatja a riportot, az vette a fáradságot és megnézte? Nem az a baj, hogy kiemelik, hogy Hitler meghatározó volt, hanem hogy végig dicsérik, ajnározzák az egész riportban. Hogy ami rosszat mondanak róla, az "boszorkányüldözés", magyarul hazug karaktergyilkosság.

Aki szerint ez így rendben van az: 1. egy idióta, 2. szimpla náci.

@Blogger Géza: Hitler csak a holokausztért felelős, mi? Nem volt eutanázia törvény, nem volt politikai terror és leszámolás, nem volt egy aprócska dolog, amit úgy hívnak, hogy II. világháború, amit ő indított el, mi?
Annyira ellent akarsz mondani azoknak, akik szerinted az ellenzék véleményét képviselik, hogy egy térfélre kerülsz a legszánalmasabb félhülye futballnácikkal. Olyan vagy picit, mint a közismerten zsidó Fónagy, aki az opera előtt a kormány mellett tüntető és közben - jó fideszesként, persze - bőszen zsidózó ellentüntetőkkel próbált szolidaritást vállalni. Van az a pénz, amiért a zsidó is lehet antiszemita ...

Szánalmasak vagytok. Vagy gyomorforgatóak. Gyomorforgatóan szánalmasak.

Virág et. 2013.03.30. 08:04:41

Aki szerint nincsenek nácik Magyarországon és ez csak "liberális hisztéria", az olvassa már el a fenti kommenteket.
Elég szar ország lettünk. Épphogy kimásztunk Sztálin seggéből és már igyekszünk is vissza Hitlerébe.

vmalcsik 2013.03.30. 08:07:01

Casaba, jó lenne utánanézni CG munkásságának. Személyesen lőtt fejbe hadifoglyokat miközben Kubát "felszabadították". A kubai-rakétaválság alatt könyörgött a ruszkiknak, hogy Miami ellen vessék be az atombombákat, mert ott sok kubai menekült van! Azért kurvára nem volt egy loyolai Szent Ignác.

Virág et. 2013.03.30. 08:17:03

@vmalcsik: Ja, és ezzel egy súlycsoport lesz Hitlerrel, mi? Hitler egyetlen Einsatzgruppéje, mondjuk Dirlewanger vidám csapata több embert ölt meg, mint amennyivel Che Guevara életében találkozott. Ettől CG nem lesz jobb ember, de kezeljük már helyén a dolgokat! Hitler párja a komcsiknál csak Sztálin lehet és senki más. Melyik csatorna és mikor dicsérte Sztálint?

regress 2013.03.30. 08:28:23

@Virág et.: nem,most putyin seggébe igyekszünk vissza

neozsivany 2013.03.30. 08:29:37

@Virág et.: Igaz. Che náci párja inkább Skorzeny, annyi kiegészítéssel, hogy az előbbivel ellentétben ő értette a dolgát. Che esetében pedig a nimbusz fenntartása érdekében a kudarcok miatt Fidelnek mindig agyon kellett lövetnie Guevara valamelyik alparancsnokát...

@Casaba: Szerintem az áldozatok szempontjából pont tökminegy volt, hogy azért kapnak- golyót a fejükbe mert zsidó, vagy mert ültetvényes családba születtek...

Blogger Géza 2013.03.30. 08:34:43

@Virág et.: Szerintem meg gyomorforgatóan szánalmas "hitleristának" nevezni egy céget, amelyiknek pár alkalmazottja (ki tudja, ott vannak-e még) talán (?) gyártott egyszer egy filmet, amelyik a kánontól kissé eltérő módon mutatta be Hitlert. Ha valakik rásütik egy cégre, hogy "hitlerista", akkor az a cég dögöljön meg? Ha egy vízvezeték-szerelő "hitlerista", akkor ne kapjon több munkát? Ha igent válaszolsz, helyettesítsd be a "hitlerista" szót a "zsidó" szóval, és rájössz, kikhez is hasonlítasz lélekben...

Nem fogom végignézni, mert annyira nem érdekel, de ami idézetet hoztak eddig, az egyik sem hazugság. (Nem mintha tilos lenne hazudni, ha ez így lenne, a legtöbb médiaterméket be lehetne csukni.) Egyébként pedig tudtommal ebben az országban demokrácia, tehát véleményszabadság és szólásszabadság van.

Kelly és a szexi dög 2013.03.30. 08:35:10

A TIME is az év emberének választotta anno, hát hova be nem férkőznek ezek a hitleristák!

himpellér 2013.03.30. 08:40:19

Érdekelne, hogy ez a sok demokráciáért nyafogó kommentelő vajh mit írna, ha Sztalin elvtársról készült vón megemlékezés...

Virág et. 2013.03.30. 08:41:13

@Kelly és a szexi dög: Sztálint is, őt kétszer is. Kéne tudni, hogy a TIME év emberét milyen szempontok alapján választják. Meg nem kéne hülyének lenni, ami tudom, hogy nehéz, de érdemes törekedni rá.

@Blogger Géza: Először is, a filmet nem a cég pár alkalmazottja csinálta, hanem a CÉG. Miért csúsztatsz? Nem arról van szó, hogy Lajos a fővilágosító mellesleg szabadidejében Hitlerről forgat propagandafilmeket, hanem hogy ez a cég ezzel is foglalkozott. Ebből a szempontból édesmindegy, hogy ki dolgozik még ott azok közül.

"kánontól eltérő módon". Jézusom. Erre inkább nem írok semmit. A kánontól eltérő módon inkább beszélgess azokkal, akik veled egy szinten vannak, nekem ehhez gyenge a gyomrom.

Szevasz.

Virág et. 2013.03.30. 08:43:13

@himpellér: Én pl. ugyanezt. Te meg fel lennél háborodva, már a TEK-et küldenéd a csatornára és seggedben vekkerrel ácsorognál valamelyik pártszékház előtt vezéreddel.

De nem volt Sztálint dicsérő film, Sztálinnak nincs kultusza ma Magyarországon, nincs saját kuruc.infoja, ahol verseit, festményeit, élete képeit párás szemmel bemutathatnánk, idézetével köszönthetnénk a Karácsony szép ünnepér és nincsenek agyhalott senkik sem a fórumokon, akik Sztálint mosdatnák.

VT22 2013.03.30. 08:43:18

@Virág et.: Pont csak liberális hisztit látok.

Blogger Géza 2013.03.30. 08:51:47

@Virág et.: Mi is erre a bizonyíték, hogy "a CÉG" csinálta?

Blogger Géza 2013.03.30. 08:53:15

@Virág et.: Mi is erre a bizonyíték, hogy "a CÉG" csinálta?

Fejesrob 2013.03.30. 09:00:57

A Hazajáró nagyon jó sorozat, nagyon csípem.

Ehhez azonban mi köze ahhoz, hogy pár dolgozó részt vett egy olyan Hitler film elkészítésében, amelyet páran pártosnak találnak.
A liberális értékítélet amúgy is meglehetősen fals, de szerintem itt inkább konkurenciaharcról lehet szó.

"Hitlerista cég"
Akkor ezek szerint vannak zsidó cégek is?

Remélem a DunaRV nem veszi figyelembe ezt az álságos ajvékolást.

Virág et. 2013.03.30. 09:01:38

@Blogger Géza: Látom hozzászólás előtt nem sikerült elolvasni a bejegyzést.

Fejesrob 2013.03.30. 09:03:38

Micsoda szavak:

"Átlátszó birtokába jutott", "Hitlerista cég".

Kibaszott komoly.

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád 2013.03.30. 09:04:07

@himpellér: azon is ki volnék akadva, ha Sztalin et. kétes hírnevét políroznák akármilyen hazai tévéműsorban, apró különbség csupán (amellett, hogy ilyen 24 év alatt -tudtommal- egyszer sem fordult elő), hogy a mai Magyarországon elenyésző számban találunk fődbuta egybites bolsevik focidrukkert - bár a hanyatló nyugat-téveszme híveiként és gyakorló antiszemitaként nyugodtan sorolhatnák magukat Sztalin et. követői közé is - ehelyett vannak viszont fődbuta egybites neonácik aggasztó mennyiségben, és ezeket a képződményeket pl. a Horthy-kultusz újraélesztésével és támogatásával az orbániai szent kétharmados kormány a politikai hatalmának megtartására kívánja felhasználni. Közpénzből, ami a kisebbik baj. A nagyobb baj, hogy az ilyen hibbantak támogatása és bátorítása idővel mindig visszaüt, de akkor mindenki szívni fog, te is, én is.

Tömeggyilkos elmebetegeket nekem senki ne állítson be elsősorban zseniális vezetőként, még ha másodsorban az is volt. Ez utóbbiról vitatkozni történelmi kontextusban aránytévesztés, ha egyszer az illető elsődleges jellemzője az, hogy egy aljadék embertelen patkány volt.

Fejesrob 2013.03.30. 09:06:24

@Virág et.: A bejegyzés egy meglehetősen szubjektív leírás. Elég nyilvánvaló pld., hogy a cég nem "hitlerista", továbbá az is, hogy a Hitlerről készített film a blogger véleménye szerint Hitlerbarát.

De ettől miért kellene mindenkinek egyetértenie vele?

Virág et. 2013.03.30. 09:07:49

@Fejesrob: Az előző három hozzászólásod alapján nem vagy vitaképes. Miért nem beszélgetsz inkább a barátaiddal? Köszöntem.

Blogger Géza 2013.03.30. 09:11:34

@Virág et.: De elolvastam. Semmi konkrétum, csak maszatolás. Pl hogy ki kinek a veje és hasonló intimpistáskodás. Ha egy cég gyárt valamit, akkor a mű végre kiírják. Ez lenne a bizonyíték, de erről szó sincs. Ennyi.

Fejesrob 2013.03.30. 09:12:03

@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád: Hülyeséget beszélsz, mert ha készítenek egy dokumentumfilmet pld. Hitlerről, miért kellene mindenkinek követnie egy primitív panelt csak azért, hogy neked megfeleljen.

Eredménye az lenne, egyébként, hogy eleve nem néznéd végig, hiszen az nem dokumentumfilm, hanem egy koncepciós hamisítvány.

Szép is lenne, ha úgy készülne egy dokumentumfilm akár Hitlerről, akár Sztálinról, ha szépen megbeszélnék az érintettek, hol hazudjunk, mely részeket nagyítsunk fel.

Fejesrob 2013.03.30. 09:14:49

@Virág et.: Gondolom, ha lihegek mint te, akkor vitaképes vagyok. Persze az ilyet a magadfajta hívja vitának:)

Pussy Riot (törölt) 2013.03.30. 09:18:31

Kedves átlátszó!
Ennyit a szólás, és véleményszabadságról.

Vajon a német gazdasági fellendülés, vagy a kommunisták kirugdalása a német parlamentből verte le a lécet?

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád 2013.03.30. 09:23:55

@Fejesrob: tehát szerinted az oké, ha egy Gyurcsány portrét úgy raknak össze, hogy micsoda zseniális üzletember, szónok, politikus, etc. Persze a lényeg meg hogy-hogy nem lemarad. Ez vajon átférne a fenenagy toleranciaküszöböd alatt? :)

Virág et. 2013.03.30. 09:24:05

@Fejesrob: Az évek során te vagy 228. troll, aki vitázni akar velem. Hitler, Sztálin, Pol Pot, vagy pl. az interahamwe vezetőinek megítéléséről, "egyrészt - másrészt" felelősség-maszatolásról nem vitázok. Vitázz másokkal, pl a kurucon vagy ha beszélsz angolul javaslom a stormfrontot. Meglepődsz, mennyi barátot találsz majd ott.

Fejesrob 2013.03.30. 09:26:09

@Pussy Riot: Nekem inkább az a gyanúm, az a gond, hogy a DunaTV nem azt a céget bízta meg, akik mindig is "szoktak" lenni és akik a balliberális bukás után egyre kevésbé "szoktak" lenni.

Muad\\\'Dib 2013.03.30. 09:26:31

Vihar a biliben.
Szuper leleplezőriport a vidámvasárnap mélységesen objektív tv adójában.
Remekül egymásra találtak. hitgyüli vs. éjjenhitler.
Én már csak egy kávét kérnék..

Fejesrob 2013.03.30. 09:34:08

@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád: Az a baj, hogy neked sajnos nem a dokumentumfilmek való.

Hitler ugyanis valóban zseniális szónok volt, ahogy egyébként Sztálin pld. zseniális pszichológus.

Megteheted, hogy koncepciód van, de azt nem, hogy a részleteket is meghamisítva szolgálatába állítod. Ha valakit ez zavar ne nézzen dokumentumfilmet, de ne akarja már ebben a többieket megakadályozni azzal, hogy majd ő elmondja milyen a jó dokumentumfilm.

Fejesrob 2013.03.30. 09:35:19

@Virág et.: Akar a faszom vitázni veled. Hozzászóltam, leírtam a véleményemet, ennyi.

jöttem láttam mentem 2013.03.30. 09:36:50

Az ATV...(mint szektat tv) inkább kapirgáljon a saját kis(kibaszott nagy) szemétdombján

A kuruc már rég kitálalta a kapcsolati rendszert és a milliárdos maffia hálózatot..érdekes módon ezt az (kurvára)ÁTLÁtszó.blog.hu még csak nem is említi. Vajon miért?

Az átlátszó blogot kellene átvilágítani...vajon kik állnak mögötte. és a név csak figyelemelterelésre szolgál, minta teljesen polkorrekt módon pártatlanul vizsgálná a mocskos ügyeket...közben meg kőkeményen egyoldalú a gondolatmenet.

Érdekes hogy ha egy cége megrendelést teljesít akkor ...akkor az kényes ügy, ha 5xör annyiba kerülő saját lopásuk van akkor ez a piaci ár és minden a legnagyobb rendben.

@Fejesrob: ez nem szubjektív vélemény ez a zsidó sivítás.

Egyébként akárhogy csűrik csavarják a szót, '33-tól 39-ig németország a világ motorja lett. Minden ország csodálta, hogy sikerült elérni ekkora fejlődést. Ebben nagy szerepe volt annak is hogy a kulcspozíciókból(politikai, pénzügyi és ipari) kipenderítették a zsidó maffiát.
De Hitler ott baszta el, hogy megtámadta a lengyeleket meg a környező államokat, amire egyébként kurvára semmi szüksége nemvolt. Nem is igazándiból érthető, hogy mit akart elérni, hogy a franciák az angolok és az oroszok majd németül fognak beszélni?
Amit sikerült elérni abban a pár évben azt a háború elvitte

Nincs mit szégyelni a zsidó maffia még a wikipédián is fennt van:
en.wikipedia.org/wiki/Zionism
en.wikipedia.org/wiki/History_of_Zionism

Ahová a zsidó betette a lábát ott idő kérdése és kő kövön nem maradt.
Kiszorítanak mindenkit, és csak a saját fajtájukat engedik a leveses tálhoz.
Ha szót emelsz ellene akkor az antiszemitizmus.
ez a 21.századi fegyver

jöttem láttam mentem 2013.03.30. 09:38:34

@Muad\\\'Dib:

ki volt előbb a náci vagy a zsidó?

ez után már én is csak egy kapucsínót kérek :)

Fejesrob 2013.03.30. 09:48:23

@jöttem láttam mentem: Most volt nemrég egy dokumentumfilm Hitlerről. (Angol, a magyar libsi abba nem mer belekötni)

Teljesen objektív, nem éreztem benne semmi koncepciót, gyakorlatilag arról szólt, hogy a német hadsereget milyen jól megcsinálták. (Pld. a tankok kommunikáltak a parancsnoki tankkal, technikailag mérföldekre voltak az angoloktól, stb.) Azzal együtt a lényeg az volt, hogy ha Hitler idejében megáll, egészen nagy területet tarthatott volna meg.

Mondtam is a nejemnek, ha ez magyar lenne, simán náciznák a készítőket.

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád 2013.03.30. 09:54:39

@Fejesrob: jó érzékkel térsz ki a kínos témák elől, én nem is reszelem tovább a fingot, még annyit tegyünk hozzá, ez nem dokumentumfilm volt, hanem egy rövid neon szülinapi snitt, amivel az általad is kifogásolt részletek meghamisításának aktusát úgy követték el, hogy egy meglehetősen lényeges részletről mélyen hallgattak. Kvázi holokauszttagadás. Nagyjából a Bloggergéza színvonalán, aki szerint Dolfi bá nem is tudott az egészről, a Meinkampfot is nyilván az a kis sunyi Goebbels írta és adta ki suttyomban a Führer neve alatt...

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád 2013.03.30. 10:02:15

@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád: Elnézést kell kérnem a Gézától, ekkora hülyeséget még ő sem mert leírni, ez @Con Storm érdeme, mea maxima culpa...

Labancz 2013.03.30. 10:11:56

@Blogger Géza: Mit gondolsz, partizánmunka volt? Menj inkább Szaniszló Ferit hallgatni! Mindenki jobban jár.

-Musashi- 2013.03.30. 10:19:01

@nincs_nick:
Ez pontosan így van.Annyival egészíteném ki hogy ott voltak a japcsik,akik gyakorlatilag ugyan azt megcsinálták mint a németek,de a császárt aki minden lépést szentesített,még csak meg se próbálták perbe fogni.Sőt volt pár főtiszt aki elenyésző büntetést kapott,mert kellettek az adatok a kínaiakon való kísérletezésekről.Ráadásul amikor papíron elkezdődött a 2.vh. akkor a japcsik már javában ritkították a kínaiakat,lőtték az brit,és amcsi hajókat. Jártam a sasfészeknél,és azt tapasztaltam hogy nem járnak az emberek szemlesütve a kertek alatt,hogy jaj mit csináltunk. Túl tudtak lépni a dolgokon.A tények,azok tények,és ennek megfelelően is kezelik. Vajon itt mikor sikerül ez? Ennyi erővel minden nap elővehetnénk az a tényt,hogy a magyarságot mint népet az idők folyamán teljesen kiirtották,miközben Európa seggét védték.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.30. 10:29:46

@-Musashi-: Ez sem ilyen egyszerű, hogy a japcsik...

Az Aurórát mikor lőtték ki a japcsik?

Azon a részen nem a második vh zajlott, hanem az első vége... Folyamatos hábroúskodás alatt állatak!

2 japán hadihajó is eltűnt... mind egy szálig odavesztek a matrózok... Japán pearl harbor elleni csapásuk nem véletlenül volt...

Meg az oroszok először a finneket sem 39-ben pécéték ki maguknak.. akkor már ott voltak pl a magyar önkéntesek...

Szóval jó nagy történelem hamisítás folyik ebben az ügyben...

Jobb la Tor 2013.03.30. 10:30:35

én azért a "hitlerista cég" kiszólásért 1 olyan pert akasztanék a cikkíró nyakába, hogy belegebedne

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.30. 10:35:15

@jöttem láttam mentem: Az orosz előrenyomulást akarta megállítani...

Az oroszországi maffia az amerikai felvásárlókkal közösen... népek millióit irtották ki, pl. Ukrajna, 7 milliós polgári áldozat... Ez csak az, aminek híre ment...

Leninnel Hitler egy szektaképzőbe járt Bécsben... a rajztanárnénikéjük festett is róluk egy képet, amint sakkoznak...

Szóval Hitler képben volt az akkori maffia törekvéseket illetően... vagy a kezükre akart játszani.. vagy ellenlépéseket tett... ezt csak ő tudhatja, meg Lenin..

Muad\\\'Dib 2013.03.30. 10:36:18

@-Musashi-:
"...Jártam a sasfészeknél,és azt tapasztaltam hogy nem járnak az emberek szemlesütve a kertek alatt,hogy jaj mit csináltunk..."
Ezt a hülyeséget. Miért, mit csináltak az ott látogatóban lévő emberek? Netán pont egy allgemeine SS nyugdíjas különítménnyel jártál arra? Én például biztos nem mászkálnék szemlesütve. Ugyanis nem csináltam SEMMIT, lévén nem is éltem akkoriban. Számomra ez a csak történelem egy szomorú fejezete, és gondolom a legtöbb látogató pont ugyanígy van ezzel.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.03.30. 10:38:02

@Virág et.: mh... érdekes kifejezés ez a troll...

Gondolom ugyan azt jelenti mint a naci.. na cion.. nem ember...

És mi vagyunk a rasszisták.. ehe...

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.30. 10:45:45

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: szeretem, hogy zsidózni azt tudsz, de még náci sem vagy. Igaz, ember sem lehetsz, mert a humanoid egy gerinces fajta. :)

val 2013.03.30. 12:05:13

Miert, hogy kellett volna megemlekezniuk?
Hogy lett volna szabad nekik megemlekezni?

Mellesleg Hitlert nem szeretnem vedeni, de a tortenelemben Attila ota csak tole csinaltak megukat ossze az ellensegei (vastagon). Ez ez teny. Akar tetszik, akar nem.

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád 2013.03.30. 12:24:46

@val: leginkább talán sehogy. Sokféle érdemei mellett az az emberszabású féreg többszázezer honfitársunk, nagyapáink és nagyanyáink haláláért felelős közvetlenül. Aztán még további milliókért, akikhez ugyan többé-kevésbé semmi közünk, de ne csináljunk már úgy, mintha ez nem számítana. Haynaunak sem csinálunk emlékműsort.

val 2013.03.30. 12:34:46

@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád:
"leginkább talán sehogy."

Leginkabb talan sehogy nem szabad, vagy leginkabb talan sehogy nem kell? Hatalmas a kulonbseg.

Egyebkent senki nem csinalt ugy, mint ez nem szamitana, csak kettos mercet ne alkalmazzunk, mert onnantol kezdve az is szamitani kezdhet, amit neki koszonnek vagy akar mi is koszonhetunk neki.
A fenti ekletans pelda is ezt mutaja.

Omelette du fromage2 2013.03.30. 12:42:26

Egy az IP címük. Ez aztán a leleplezés. Brávó! LOL XD

Komolyan mondom, kezdem úgy érezni, hogy a lipótot bűn volt bezáratni az ingatlant meg eladni.

HgGina 2013.03.30. 12:46:07

Herzl Tivadar születésnapjáról is megemlékeznek a zsidó fasiszták. Tehát nincs benne kivetnivaló, ha valaki Hitler szülinapjáról megemlékezik.

Hitler talán nem állította talpra szinte minden tekintetben Németországot? De. Tehát ez is igaz.

Az átlátszó átlátszó. Ezért mindenki átlátja. Kivéve a gyevi bírót.
Úgy látszik, kevesen tanultak meg úszni a Dunában.

Ludovikás Levente 2013.03.30. 13:16:39

Nemzeti radikális és hitlerista az két különböző dolog

Csak annyira tájékozott a blogíró az ideológiákban, mint a rendőrviccben a rendőr a földrajz vizsgán:

"vannaak ott kérem Keleten különböző államok, mint például Afganisztán, Naésaztán, Hátaztán"

Cekkeres Mammer 2013.03.30. 13:25:14

Örülök, hogy Hitler tevékenységét példátlan gazdasági, társadalmi, erkölcsi, kulturális fellendüléssel jellemzik a köztévében. Ez azt jelenti, hogy semmi kivetnivaló nincs abban, ha valaki véletlenül Orbán és Hitler közötti hasonlóságokon elmélkedik...

Charlie Firpo 2013.03.30. 13:25:40

@tcom: nem voltam akkor világos, ne az döntsön már el egy munkát, hogy vki ki mit gondol vkiról, hanem az ár, a munka minősége, kirekesztő gondolkodás az, hogy vki Hitlerről pozitívan nyilatkozik, akkor már nem dolgozhat, nem kaphat munkát.
A múlton rágódni, mint pl. holocaust, lejárt lemez, volt, nincs, trianonozni is kár, annak is vége. Ezért nem megyünk előre, mert olyan dolgokon eszetlenkednek az emberek, ami már régesrégen elmúlt.
Ha ügyes, okos vagy, akkor legyen lehetőséged sikeresnek lenni, de ne azért mert balosjobbosliberós vagy. Igazi piaci verseny kell.

Tita nick 2013.03.30. 13:41:01

Kedves posztíró! Tudod-e, mi történik akkor, ha valaki zsigerből mindig farkast kiált?

Nem uncsi a nácizás, fasisztázás? Legalább különbséget tennél közük, bár kétlem, figyeltél- történelem órán, vagy helyette a vécében füveztél?

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.30. 13:45:05

@Tita nick: sokkal unalmasabb, fájdalmasabb, hogy
a) Ennyien vagytok
b) Még le is tagadjátok

Azor 2013.03.30. 14:04:44

122 millió osztva 12 hónappal osztva 4 héttel, osztva 10fős stábbal.
az egész technikai felszerelés, utazás, ellátás és adók.
az egész felezve, hiszen két műsor költségvetéséről beszélünk.
ebből már nem jönne ki olyan sok lélegetetőgép...
sőt ennyiért egy magára valamit is adó, európáért felelősséggel aggódó _civil_ tüntető már fel sem pattan a biciklire hogy átguruljon a fidesszékház/mma/parlament elé

Labancz 2013.03.30. 17:34:25

@Ludovikás Levente: teljesen igazad van. Két külön állatfajtáról van szó.
A "n. radikális" gyáva bevallani azt, hogy tulajdonképpen náci csicska, miközben csak egy ostoba kuruckommunista. A náci pedig az aki beszopta egy degenerált festő-mázoló összes szarságát.
Egy közös vonásuk azért van: mindketten genetikai selejtek, akik a világ pechére nem anyjuk torkán csúsztak le.

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád 2013.03.30. 22:14:26

@Labancz: de miért kell genetikai selejtezni, ez konkrétan a szóbanforgó szobafestő észjárására rímel, nemtom eldönteni, bomlasztani akarsz vagy csak indulatból irkálsz baromságokat. Ezek szerencsétlen, elbaszott életű emberek, akiknek beadták a maszlagot, hogy X és/vagy Y tehet róla, és ők ebben hisznek. Ebben nincs semmi meglepő, az emberek többsége sajnos nem él jól, ezek a zemberek manipulálhatók, kihasználhatók, ami azt illeti, ez nem most történik meg először, nem is utoljára, végső soron ez az ilyenolyan alapon kirekesztett embercsoport a demokrácia fogaskerekei közé szórt homok, nekik hála lett fityesz kétharmad, nekik hála lesz még újra és újra megválasztva mindenféle, még az én értékrendem szerint is selejt faszparaszt, de ezek az emberek ettől még nem selejtek. Mindenesetre sokkal kevésbé, mint azok akik istent játszanak nekünk a közpénzből alájukrakott fekete audiból, a közpénzből felvett fizetésükből, és a közpénzből korrumpált üzlettársaik válla fölött beszólogatva olyanokat, hogy "akinek nincs pénze, az annyit is ér".